La CUP insta l’alcalde que demani que la Fundació Gala-Salvador Dalí surti del Fòrum Impulsa

2012-05-21 07:00

Davant la visita del príncep Felip aquest dilluns a Figueres la CUP de Figueres insta l'alcalde Santi Vila que en funció de vicepresident de la Fundació Gala-Salvador Dalí demani sortir del Fòrum Impulsa per no tenir res a veure amb els valors fundacionals que obliguen els estatuts de la FGSD. 

La FGSD s'autodefineix com una entitat cultural privada que té per missió, tal com recullen els seus estatuts, “promocionar, fomentar, divulgar, prestigiar, protegir i defensar, al territori de l’Estat espanyol i al de qualsevol altre estat, l’obra artística, cultural i intel·lectual del pintor, els seus béns i drets de qualsevol naturalesa; la seva experiència vital, el seu pensament, els seus projectes i idees i obres artístiques, intel·lectuals i culturals; la seva memòria i el reconeixement universal de la seva genial aportació a les Belles Arts, a la Cultura i al pensament contemporani”. 

Així mateix, valoren que no és positiu barrejar amb política aquestes obligacions fundacionals. La formació independentista considera que la visita de membres de la monarquia borbònica tan sols té un rerefons propagandístic ridícul, i que és l'enèsima vegada que es pretén fer surar la imatge d'una monarquia que ha tocat fons i que cada dia que passa desperta més rebuig entre la societat. 

Pel regidor independentista, Joan Font, "és important que l'alcalde faci valer la seva veu com a vicepresident de la Fundació Gala-Salvador Dalí i reclami coherència amb els estatuts i objectius de la Fundació i, per tant, demani sortir de la Fundació Impulsa. Només serveix per rentar la imatge de la monarquia, una institució antidemocràtica i instaurada pel dictador Francisco Franco”. 

Font, afirma que "la monarquia espanyola mai ha tingut massa simpaties a les comarques gironines, i això s’ha accentuat durant els últims temps per l'activitat miserable de membres de la família reial, amb vinculacions amb la corrupció a gran escala i la caça d'elefants, mentre que les famílies no poden arribar a final de mes, això ja no hi ha qui ho aguanti". 

Per Font, "és necessari que ens adonem que és només una petita oligarquia qui convida aquests personatges antidemocràtics a casa nostra, i no un gruix ampli de ciutadans".