La CUP ha rebut 5 propostes per destinar els 10.000€ d'ingressos institucionals que retorna a Figueres

2013-11-24 12:00

El termini obert per rebre propostes per tal de decidir la finalitat dels 10.000€ que la CUP de Figueres retorna a la ciutat va acabar amb cinc propostes presentades i que seran debatudes en el Punt de Trobada que es farà a la Casa Empordà (antic escorxador) el divendres que ve a partir de les 8 h del vespre. 

Al llarg d'aquesta setmana les propostes es poden consultar al blog de transparència institucional de la CUP.

Les cinc propostes són molt diferents entre elles, i van des de la compra de congeladors pel banc dels aliments, que proposa la PAPH, fins a l'adequació d'un espai d'esbarjo infantil de la plaça Josep Tarradellas, que ha proposat una veïna. Pel mig hi ha un grup de ciutadans que proposen donar la totalitat del romanent a la PAPH per considerar-la l'entitat més necessitada i lluitadora de la ciutat o la proposta de l'organització juvenil de l'esquerra independentista ARRAN, que proposa dedicar aquests diners a finançar l'obertura d'un Casal Popular per dinamitzar la ciutat i donar cabuda al teixit social de Figueres i comarca. Per últim, hi ha la proposta de fer un certamen anual per entitats i col·lectius per projectes que tinguin com a objectiu millorar la ciutat i potenciar l'associacionisme i el treball cooperatiu. 

Cada proposta serà presentada per una de les persones que l'han formulat i debatuda pels assistents. Un cop acabades les presentacions de les propostes, si no s'arriba a una decisió de consens, se sotmetran a votació. Cada persona tindrà dret a un vot. La proposta que rebi més suports s'haurà de sotmetre a una darrera votació de ratificació que haurà de superar el 50% més un dels vots dels assistents.

Per tal de garantir que sigui una decisió transparent, la formació independentista ha redactat un reglament en què es preveu el funcionament del punt de trobada i el procediment per tal d'atorgar el romanent. Aquest reglament també es pot consultar en el blog.

El juny de 2011, un cop constituït el nou Ajuntament de Figueres, la CUP va decidir en una assemblea oberta que les retribucions que reben com a grup municipal, així com la quantitat que ingressen del sou del regidor, suma una quantitat que consideren que sobrepassa la proposta de retribucions als regidors i grups municipals que ells proposen. És aquest romanent el que retornaran a la ciutat de la manera que els assistents decideixin al punt de trobada del proper divendres 29 de novembre.