La CUP felicita els ciutadans i ciutadanes que han acudit al ple per defensar els drets de ciutadania

2010-06-04 13:05

Davant l’intent per part del Partit Popular de convertir l’Ajuntament figuerenc en còmplice actiu de la política de l’estat Espanyol de criminalització, persecució, penalització i expulsió de persones migrades, la Candidatura d’Unitat Popular de Figueres s’hi oposa frontalment.

La CUP considera que la Llei d’Estrangeria espanyola està pensada per empresonar (en centres d’internament, on poden passar-s’hi llargues temporades) i expulsar a persones que no han comès cap delicte, i que només pretenen exercir el seu dret a fugir de la misèria i la injustícia tot buscant un millor futur.

La CUP pensa que aquesta legislació és injusta i discriminatòria, a més de ser d’aplicació impossible i, en conseqüència, arbitrària.

La candidatura vol denunciar, també, la hipocresia del PSC-PSOE que, havent aprovat aquesta legislació que preveu expulsions i privacions de llibertat, es resisteix ara a col·laborar-hi. La CUP considera que si l’ajuntament no ha de transmetre dades dels seus veïns i veïnes empadronades per por que pateixin les conseqüències d’una llei injusta i cruel, el que cal ara, és, lògicament, canviar la llei. No n’hi ha prou amb la ocultació d’informació. Igualment demana a la resta de grups municipals que esmerin esforços per transmetre als seus companys de partit de la resta del país una postura clara i sense ambigüitats entorn els drets de ciutadania, qüestió que no esta sent així a molts ajuntaments del país i pot afectar greument la convivència.

La CUP afegeix, per últim, que l'única cosa que aconseguiran aquesta mena de mesures és retreure a molts veïns i veïnes de Figueres d’empadronar-se; retardant, d’aquesta manera, l’assoliment de la plena ciutadania i la igualtat de drets entre totes les persones que viuen amb nosaltres i facilitant, així, la creació de bosses de pobresa i marginació.