La CUP estudiarà la proposta d'ERC de formar un govern social i independentista a Figueres

2017-02-20 09:00

Després de la proposta d'ERC de formar un govern social i independentista a Figueres amb els 5 regidors del PDECAT, els 3 d'Esquerra i els 3 de la CUP, la formació independentista ha manifestat que ho valorarà però condiciona els possibles acords amb els altres grups municipals "a la gestió acurada i responsable dels temes pendents".

A través d'una nota informativa la CUP ha recordat que "l’endemà mateix de l'inici de la crisi de govern, l’assemblea local de la CUP de Figueres va analitzar el que per a ells era una decisió precipitada i temerària de Marta Felip, que deixava la ciutat en un altíssim risc de veure paralitzada l’acció del govern". 

L’assemblea va concloure que les eventuals solucions a la situació plantejada havien de contemplar necessàriament la retirada de Marta Felip de l’alcaldia i que els possibles acords amb els altres grups municipals s’haurien de limitar a la gestió acurada i responsable dels temes pendents procurant no obrir nous projectes, donada la previsible manca de cohesió entre els diferents grups, i a l’espera que els electors donessin la confiança a un nou projecte de ciutat l’any 2019. 

Aquests darrers mesos, en diferents ocasions la CUP ha manifestat que el Govern defensava un model que no tenia en compte la dura realitat de la ciutat, donant l’esquena a unes emergències socials evidents per a tothom menys per al govern municipal. Així doncs, la crisi que ha emergit a Figueres era inevitable per la formació independentista. En aquest sentit, consideren que es tracta de l’última manifestació d’un model de ciutat caducat, iniciat per Santi Vila i seguit per l’actual equip de govern, que no ha tingut en compte els efectes de la gravíssima crisi econòmica i no ha establert les mesures necessàries per fer-hi front, com sí que ho han fet altres ciutats del nostre entorn. Per aquestes raons la CUP veu difícil que es puguin establir aliances estables amb els mateixos responsables de les polítiques antisocials i que han portat Figueres al límit del col·lapse. 

Malgrat tot, la CUP de Figueres estudiarà detingudament la proposta d’ERC anunciada el dia 18 de febrer, encara que sigui, ara per ara, una simple manifestació d’intencions. El regidor Lluís Armengol argumenta que ho faran perquè la situació política ho requereix, hi assenyala que la CUP sempre s'ha mostrat disposada a parlar amb tothom. I afegeix que la CUP vol parlar de la ciutat i del seu futur, i ho vol fer amb una proposta seriosa al davant, que inclogui els assumptes més importants i urgents dels propers mesos: Pressupost, Serveis Urbans, Serveis Socials, Habitatge, Equipaments Culturals, Educació i POUM. 

Finalment, Armengol assegura que "l’assemblea local de la CUP està compromesa amb la ciutat, i els seus regidors ho hem demostrat des del primer dia del mandat. Treballarem per donar respostes positives i políticament coherents a totes les iniciatives que es plantegin al Ple municipal, sigui quina sigui la composició de seu govern".