La CUP espera més democratització per part del nou govern figuerenc

2010-03-13 20:56

La CUP espera que els canvis en el govern municipal siguin un pas endavant en la democratització de la ciutat. Aquesta és la nota feta pública avui dissabte la Candidatura d'Unitat Popular:

Després de l’espectacle lamentable del trencament del govern, la Candidatura d’Unitat Popular confia que l’entrada d’ERC suposi un canvi de rumb en les polítiques de l’Ajuntament.

Un cop confirmada l’entrada d’ERC al govern municipal i el conseqüent repartiment d'àrees, la CUP de Figueres ha manifestat que els resultats electorals de les eleccions del 2007 van demostrar que la gran majoria de la ciutadania volia un canvi en les polítiques del consistori, i que fins ara aquest canvi no s’ha visualitzat. La candidatura considera que aquesta és una bona oportunitat que cal aprofitar i no es podria acceptar un nou desengany. Segons la CUP cal un trencament amb les dinàmiques que porten els últims equips de govern, sobretot pel que fa al creixement urbanístic desmesurat; i encara no és tard per salvar l’estació del centre o aturar el PDUSUF i les ARE.

Tot i que la CUP no és partidària de l’existència d’una regidoria de participació ciutadana, sinó que creu que hauria de ser transversal i que totes les àrees haurien de tenir un pressupost per la participació; espera que els canvis al consistori propiciïn una democratització de la institució que en millori la transparència. La Candidatura d’Unitat Popular valora com a imprescindible obrir un procés de debat sobre el model de ciutat que volen els figuerencs, després d’anys de polítiques curt-terministes sense un horitzó definit.

Finalment des de la CUP es considera molt trista l’actitud del grup municipal del PSC, que es dedica a criticar ferotgement el règim feudal de càrrecs de confiança que durant prop de tres anys ha permès que existís al consistori.