La CUP demana un posicionament de l’Ajuntament sobre el futur del castell i de les vies del tren

2010-07-19 09:24

La candidatura entrarà aquest dilluns dues instàncies a l’Ajuntament figuerenc per tal de conèixer de primera mà la resposta del govern figuerenc a les últimes notícies sobre el tema ferroviari i el museu militar del castell de Sant Ferran.

Per la CUP la notícia sorgida la setmana passada on s’atorga el projecte museístic a un coronel de l’exèrcit espanyol, confirma el pitjor dels presagis. El maig del 2009 la CUP ja avisava que el trasllat de peces del museu militar de Montjuïc no era cap bona notícia per la ciutat. Passat un any, la deixadesa i la manca d’ambició del govern figuerenc per fer del castell un espai obert a la ciutadania fan que les aspiracions dels nostàlgics guanyin força.
Per la CUP, és responsabilitat exclusiva de l’alcalde i vicealcalde que l’ajuntament figuerenc vagi de bracet amb els militars i els justifiqui davant la ciutadania. Si el treball en el consorci del castell no aporta res de positiu a la ciutat, el que hauria de fer l’ajuntament és deixar de participar-hi i legitimar d’aquesta manera les decisions del Ministerio.

La CUP torna a demanar que s’obri un procés participatiu per tal de designar al castell de Sant Ferran els usos que la majoria de la ciutadania desitgi. Per últim, la candidatura demana al PSC que sigui sincer vers la ciutadania, ja que és en mans de la seva ministra “estrella” Carme Chacón el major pes polític per desencallar aquesta situació.

Pel que fa a els passos a nivell i les vies del tren, la Candidatura d’Unitat Popular exigeix que l’Ajuntament faci una valoració pública de la situació actual i expliqui quines actuacions durà a terme per aconseguir que desapareguin els passos a nivell del centre de la ciutat. La CUP s’ha mostrat sempre partidària del soterrament de les vies i el manteniment de l’estació ferroviària al centre, una opció molt més econòmica que la variant nord que ara es veu impossible de finançar.

La Candidatura fa èmfasi en que el Dret a Decidir també cal aplicar-lo a nivell local, i que l’ajuntament ha de mantenir una actitud ferma perquè les polítiques que s’apliquen a la ciutat siguin favorables a la ciutadania.