La CUP demana realisme a l’alcalde Vila pel que fa al futur de l’estació del centre

2011-09-19 08:00

A través d'una nota informativa la CUP de Figueres s'ha mostrat "perplexa amb la votació contrària de l’alcalde Santi Vila al manteniment de l’estació al centre de la ciutat i, per altra banda, favorable al manteniment de línia Figueres-Portbou". Aquesta votació va tenir lloc la setmana passada al Parlament de la Generalitat.

Segons la candidatura, per poder treure l’estació del centre i les vies que actualment travessen la ciutat, és necessària la construcció de la variant ferroviària nord (que ha de permetre la continuació dels trens convencionals cap a Portbou des de l’estació del TAV a Vilafant). Aquesta variant s’hauria de finançar a través de les plusvàlues que suposadament havien de generar els terrenys alliberats amb la desaparició de les vies del centre, fet que la formació considera inviable després de la caiguda de la bombolla immobiliària.

És per aquest motiu que Joan Font, regidor de la formació al consistori, preguntarà a l’alcalde Vila com es finançarà la variant tenint en compte la inviabilitat de fer-ho com era previst en un principi i en quins terminis. Segons Font:“El manteniment de la línia Figueres-Portbou sense mantenir l’estació al centre de la ciutat només és viable fent la variant nord”.

Per a la CUP, la línia de passatgers entre Figueres i Portbou ha estat històricament i segueix sent un dels eixos vertebradors de l’Alt Empordà. Segons la formació independentista, aquesta línia esdevé el principal mitjà de transport col·lectiu amb els pobles de la Costa Brava nord. També en destaca el reforçament de la capitalitat que representa per Figueres, ja que esdevé l’accés de moltes persones per anar a la costa.