La CUP demana que s’aparti la infanta Cristina de la Fundació Gala-Salvador Dalí

2013-04-09 09:00

La CUP de Figueres demanarà a l’Ajuntament de Figueres, membre del Patronat de la Fundació Gala Salvador Dalí, que es faci plegar la infanta Cristina com a patrona vitalícia d'aquest mateix patronat, i de qualsevol càrrec que pugui ocupar dins aquest òrgan.  

La formació independentista, que sempre ha estat crítica amb la presència de la monarquia espanyola a la ciutat, considera aquesta vegada que la imputació judicial de la infanta ha de ser motiu suficient per ser apartada d’aquesta entitat i deixar de ser-ne patrona vitalícia. Pel regidor de la formació Joan Font, “són fets greus, i més si es té en compte que el càrrec de la infanta té condició honorífica”. 

De la mateixa manera, tal com es va comprometre al ple, la CUP instarà la comissió Nomenclàtor a retirar l'atorgament de la medalla d'or de la ciutat al monarca espanyol, Joan Carles I de Borbó. El febrer de l'any passat la formació independentista va presentar una moció en aquest sentit, i el desembre va tornar a fer un prec a l'Alcalde en el mateix sentit. En les dues ocasions el llavors alcalde Santi Vila va rebutjar acabar amb la situació. Per la CUP es tracta d'una institució desfasada, anacrònica i corrupte. Per Font, “és necessari que Figueres comenci a treure's de sobre les lloses borbòniques que arrossega, si no, correm el risc de passar a la història com una ciutat que, tot i la corrupció i els escàndols de la monarquia, encara li fèiem el joc”.