La CUP de Figueres triarà el seu cap de llista entre 20 precandidats

2015-01-12 09:00

El procés per escollir les persones que encapçalaran la llista de la CUP a Figueres per les eleccions municipals supera tots els pronòstics. Fins a 58 persones han estat proposades per encapçalar la llista de la formació independentista i d'aquestes, 20 han acceptat sotmetre's a votació de tots els figuerencs i figuerenques que així ho vulguin. 

La candidatura fa una valoració positiva d'aquesta primera fase del procés que han impulsat per configurar la llista electoral. Els dies 22, 23 i 24 de gener tindrà lloc la votació que definirà quines són les 5 persones que encapçalaran la llista. Per la formació, la garantia més gran d'aquest procés és una alta participació, ja que consideren que és l'element que legitima i dóna força al projecte de l'esquerra independentista a la ciutat. 

Des de la formació independentista asseguren que aquest procés els està portant a bastir un projecte obert i integrador que aglutina totes les lluites socials i polítiques de l'esquerra figuerenca. En aquest sentit consideren que estan construint una candidatura que guanyarà pes polític i esdevindrà clau per conformar una nova majoria política a la ciutat. 

Els precandidats són: Lluís Armengol i Subirós, Amadou Barry i Niare, Montse Boher i Genís, Joanjo Bosch i Rescalvo, Enric Capalleras i Fàbrega, Lluís Chamorro i Torrent, Carles Colomer i Cotta, Sergi Custey i Malé, Toni Garcia i Quesada, Loli Garcia i Romero, Marc Granell i Pena, Aleix Jiménez i León, Jordi Masmartí i Recasens, Eva Puig i Custey, Emma Quesada i Clarà, Joan Ramon Sanz i Ball.llosera, Natàlia Sánchez i Dipp, Oriol Turró i Garriga, Cristina Vallès i Orianne i Bernat Viana i Sanz. 

Dels 20 precandidats només 6 són militants de la CUP, i entre el més jove i el de més edat hi ha 41 anys de diferència. La major part tenen estudis superiors. Entre els precandidats només 6 són dones, fet que segons la formació evidencia que encara vivim en una societat desigual entre homes i dones. Asseguren, però, que aquesta realitat els empeny a treballar amb més intensitat per canviar la societat patriarcal actual. Un fet que es repeteix en tots els precandidats de la CUP és l'activisme social i polític, així com la participació en diferents entitats de la ciutat.