La CUP de Figueres retornarà a la ciutat 10.000 euros d'ingressos institucionals

2013-11-07 09:00

L'últim divendres de novembre la CUP de Figueres celebrarà un punt de trobada per decidir com es retornen a la ciutat prop de 10.000 euros. Aquesta quantitat és la que haurà acumulat al llarg dels 4 anys de legislatura si no hi ha canvis en les retribucions a regidors i grups municipals. El punt de trobada es farà el divendres 29 a les 20 h a la Casa Empordà. 

El juny de 2011, un cop constituït el nou Ajuntament de Figueres, la CUP va decidir en una assemblea oberta que les retribucions que reben com a grup municipal, així com la quantitat que ingressen del sou del regidor (que rebutja cobrar), suma una quantitat que consideren que sobrepassa la proposta de retribucions als regidors i grups municipals que ells proposen. És aquest romanent el que retornaran a la ciutat de la manera que els assistents decideixin al punt de trobada del proper 29 de novembre. 

Prèviament al 29 de novembre, qualsevol entitat o veí de Figueres que vulgui proposar una finalitat per aquests diners haurà de presentar una proposta per escrit abans del 22 de novembre. Les propostes rebudes es publicaran al web de transparència institucional  https://lescosesclares.wordpress.com/  que la CUP té actiu des d'inici de legislatura. D'aquesta manera es facilitarà que qui vulgui participar del punt de trobada del 29 sàpiga quines propostes entren a debat. 

Per tal de garantir que sigui una decisió transparent, la formació independentista ha redactat un reglament en què es preveu el funcionament del punt de trobada i el procediment per tal d'atorgar el romanent. Aquest reglament també es pot consultar en el blog.

El que pretén fer la candidatura és una pràctica que diferents CUP han portat a terme a diferents municipis. A Reus aquest romanent es destina a una entitat que promociona les empreses cooperatives, i d'altres municipis com són Vic o Molins de Rei fan un concurs anual en què les entitats del municipi presenten projectes per finançar-se.