La CUP de Figueres repartirà entre 5 projectes els 10.000 euros del sou del seu regidor

2013-12-01 21:00

Després de més de dues hores de debat a la Casa Empordà, els assistents varen consensuar designar 2.000€ a cada proposta que es va presentar. De les cinc inicials que s'havien presentat, es va descartar la proposta d'arranjar un espai de jocs infantils a la plaça Josep Tarradellas, ja que la persona que va enviar la proposta va excusar la seva assistència al Punt de Trobada. Per altra banda, s'hi va sumar una proposta presentada a última hora, en la qual es proposava destinar els 10.000€ per a menús a les escoles de Figueres, on hi ha nens i nenes que no tenen accés a les beques menjador i les seves famílies no els poden garantir un àpat equilibrat al dia.

Després de la presentació de totes les propostes, la quarantena d'assistents varen debatre intensament sobre la prioritat a la qual havien de destinar-se els 10.000 euros. Molts arguments a favor i també d'altres que qüestionaven que la finalitat del romanent fos per les propostes assistencials com són el congelador pel banc d'aliments que proposava la PAPH, com també el finançament als menús a infants, ja que hi havia qui creia que és tasca de les administracions cobrir aquestes necessitats. Per altre banda les propostes de suport i construcció d'espais de lluita com són el suport a la PAPH i l'impuls al Casal Popular que l'organització juvenil de l'esquerra independentista ARRAN va proposar com a seu del teixit associatiu de Figueres i comarca, també van generar molt de debat. La darrera proposta era el concurs anual per fomentar l'associacionisme i el treball col·laboratiu, que tot i rebre bones crítiques es considerava que destinar tots els recursos a aquest certamen provocaria una dilatació en el retorn del romanent que es valoraria de manera negativa pel conjunt de ciutadans.

Finalment es va decidir aportar 2.000€ al llarg d'aquest curs polític a totes les propostes, excepte el concurs per a entitats que els rebrà l'últim any de legislatura. 

Així mateix, entre els assistents va sortir el compromís de treballar per diferents vies les urgències socials que pateixen moltes famílies de la ciutat. En aquest sentit, la qüestió dels àpats dels infants es començarà a treballar aquesta setmana.