La CUP de Figueres proposa una alternativa de govern al PDeCAT amb Agnès Lladó d'ERC d'alcaldessa

2018-11-13 11:00

Durant les darreres setmanes, la Candidatura d'Unitat Popular de Figueres ha treballat per bastir una alternativa de govern al PDeCAT. La CUP considera que la situació de deixadesa que viu la ciutat, la feblesa d'un govern amb cinc regidors i i la impossibilitat d’establir-hi el mínim pont de diàleg ha encaminat a la formació a treballar en aquesta direcció. Així, consideren que el govern s'ha anat desintegrant a mesura que la legislatura avançava i que, per responsabilitat, cal cercar un canvi de govern, malgrat les dificultats i limitacions que això suposa.

Per aquests motius, consideren que no poden quedar-se com a espectadors veient la mala gestió de la ciutat i, tot i la complicació per sumar els onze regidors i regidores necessaris, ho han d'intentar. L'objectiu de la CUP és formar govern amb ERC, PSC i Compromís, i comptar amb almenys un dels vots dels regidors no adscrits d'Unió per arribar als onze vots necessaris per canviar l’alcaldia. Es tracta d'un govern fins a les eleccions del 2019 encapçalat per Agnès Lladó, ja que és la portaveu de l'oposició que va rebre més vots després del PDeCAT. El portaveu de la CUP, Toni Garcia, manifesta que “la complexitat del plenari i de la situació de la ciutat ens demana un esforç per cercar els punts d'acord amb la resta de formacions que se situen a l'esquerra". Garcia afegeix que "hem de treballar per construir un govern des de l'esquerra que es ratifiqui a les eleccions de l'any que ve si la ciutadania així ho vol".

Així mateix, el cupaire ha reconegut que aquesta alternativa que proposen no té, avui dimarts, els suports garantits, malgrat les moltes converses que s'han produït entre els grups polítics. Tanmateix, el portaveu de la CUP de Figueres insisteix que "s'ha d'intentar, per responsabilitat". La formació independentista considera que la ciutat necessita amb urgència accions als barris que abordin les problemàtiques del dia a dia dels veïns i les veïnes. En aquest sentit, tot i admetre que amb mig any no es podran desenvolupar grans projectes, afirmen que podrien realitzar accions concretes que permetrien canviar el rumb de l'actual govern i que serien valorades per gran part de la ciutadania. I alhora, començar a definir un model de ciutat que faci de Figueres una ciutat de futur.

En aquest sentit, la CUP vol assentar les bases per desenvolupar un model de ciutat que vagi més enllà d’aquests sis mesos i que tingui els barris com a punt central per desplegar les polítiques públiques que afecten de manera transversal la vida dels seus ciutadans, a través de grans eixos com la cohesió social, el desenvolupament econòmic sostenible, la municipalització dels serveis bàsics i l'impuls de la transparència i la participació ciutadana. Un model, per tant, enfocat en l'atenció a les persones, que actuï a curt i a llarg termini situant les necessitats de la ciutadania al centre de les polítiques municipals.

Toni Garcia (CUP) i Agnès Lladó (ERC)