La CUP de Figueres proposa que el rocòdrom s'ubiqui al Molí de l'Anguila

2014-02-26 10:00

La CUP de Figueres presentarà una moció al proper ple municipal amb l'objectiu de desbloquejar la situació en què es troba el rocòdrom municipal i, alhora, buscar l'eficiència d'equipaments que consideren infrautilitzats. En aquest sentit, proposen que la sala polivalent del Molí de l'Anguila es doti d'un nou pla d'usos que permeti desenvolupar-hi activitats que actualment no tenen espai a la ciutat. Una d'aquestes activitats és la pràctica de l'escalada, esport que es podia practicar al rocòdrom del pavelló vell fins a les darreres reformes en què es va desmuntar. Des de llavors l'Ajuntament reconeix que li està buscant una nova ubicació que, de moment, no troba. En més d'una ocasió grups d'escaladors, així com representants del Centre Excursionista Empordanès, que compta amb més de 700 socis, s'han reunit sense èxit amb el govern figuerenc per desencallar la situació.

Ara, la formació independentista proposa que la instal·lació del rocòdrom i la realització d'altres activitats es puguin fer a la sala polivalent del Molí de l'Anguila, sempre que els tècnics municipals considerin que l'espai compleix les prestacions tècniques i de seguretat que es requereixin. L'espai actualment està gestionat per la Casa d'Andalusia i registra una baixa activitat. Consideren que la deficiència que pateix la ciutat en espais interiors que permetin desenvolupar-hi activitats fa necessari aprofundir en la polivalència dels espais ja existents per tal de pal·liar aquesta mancança. 

Davant d'aquesta situació la CUP proposa que s'extingeixi el conveni vigent i es redacti un nou pla d'usos de l'equipament. Aquesta decisió entenen que no ha de perjudicar l'ús de l'espai que en fa la Casa d'Andalusia, sinó que ha de permetre una major explotació d'aquest equipament municipal. 

El regidor de la CUP Joan Font opina que “és una obligació de l'Ajuntament vetllar perquè els espais municipals siguin utilitzats pel màxim nombre de veïns”. Així mateix considera que no té sentit tenir un rocòdrom guardat en un traster mentre hi ha una sala polivalent que pot absorbir més usos.