La CUP de Figueres presenta 15 al·legacions al pressupost municipal prioritzant les polítiques socials i la promoció econòmica

2014-01-19 23:00

La CUP de Figueres ha presentat 15 al·legacions al pressupost municipal pel 2014 amb l'objectiu d'aconseguir més cobertura social per a les persones que pitjor ho estan passant i, alhora, proposen la creació d'un viver d'empreses com a eina de generació d'activitat econòmica i llocs de treball. 

Per a la formació independentista les polítiques socials són prioritàries a causa de la situació extrema en què es troben moltes famílies, així mateix, veuen necessari dotar la ciutat d'espais que facilitin la creació d'activitat econòmica i, en conseqüència, llocs de treball per tal de revertir la situació actual. En aquest sentit es proposa que la partida del Centre de Distribució d'Aliments passi de 30.000€ a 60.000€ i la partida del SIAD (atenció a la dona) passi de 12.000€ a 24.000€. Així mateix es demana la creació d'una partida per beques menjador de 20.000€. 

La CUP proposa al govern figuerenc que aquest 2014 impulsi un viver d'empreses a la ciutat on les persones emprenedores puguin iniciar un nou negoci en un entorn que n'afavoreixi el desenvolupament i la consolidació. Per posar en marxa la proposta del viver d'empreses han creat una nova partida de 80.000€.

Davant la impossibilitat de fer grans inversions per part del consistori figuerenc, la CUP proposa que s'utilitzi un equipament ja existent a la ciutat com a emplaçament del viver d'empreses. En aquest sentit consideren que el local buit del carrer Sant Pau pot acollir de manera provisional aquesta funció.

El regidor de la formació Joan Font ha explicat que la candidatura "veu necessari que l'Ajuntament faciliti l'inici de noves activitats empresarials que creïn ocupació, i els vivers d'empreses són equipaments que incrementen les possibilitats de supervivència dels nous projectes empresarials". 

Font considera que són moltes les persones amb idees que no les poden portar a terme per la manca de suports, i assegura que amb un equipament d'aquestes característiques moltes d'elles es podrien realitzar.

La CUP també proposa que el cooperativisme hi tingui un paper predominant perquè asseguren que els números des del principi de la crisi avalen el model d'empresa cooperativa com una garantia pels llocs de treball, així com un millor accés al finançament del projecte empresarial. 

Com des de l'inici d'aquesta legislatura, la formació independentista també ha presentat al·legacions per tal de suprimir els càrrecs de confiança i reduir les assignacions als grups municipals, així com introduir una partida de 25.000€ per tal que el 2015 es pugui fer un procés participatiu per redactar el pressupost municipal. 

La candidatura també ha proposat una partida de 25.000€ per instal·lar les cartelleres informatives per a entitats que estan aprovades per unanimitat del ple. Una altra partida nova de 15.000€ és per realitzar un estudi de municipalització del castell de Sant Ferran. Per últim, la CUP considera que hi ha una part del deute de l'Ajuntament que és il·legítim, i com a tal s'hauria de negar a pagar-lo. Per tal que aquesta xifra quedi clara la formació l'ha tret de la partida d'interessos de préstec, i proposa que se'n creï una de nova que es digui “interessos il·legítims de préstec” amb una quantitat de 225.885'80€.