La CUP de Figueres organitza dues jornades sobre cooperativisme

2013-05-20 08:00

 

La CUP de Figueres ha organitzat dues xerrades sobre cooperativisme pel proper cap de setmana. Sota el títol 'El treball cooperatiu, una eina de futur', la candidatura proposa el cooperativisme com un element clau per poder sortir de la crisi i establir unes relacions socioeconòmiques responsables entre treballadors i treballadores. 

Malgrat la situació de crisi i la destrucció generalitzada d'ocupació des de l'any 2007, el 2012 es va registrar la millor xifra de noves cooperatives dels darrers vuit anys. A més, el model cooperatiu va permetre generar ocupació durant bona part de l’any i acabar-lo sense destruir llocs de treball. Unes 40.000 persones tenen feina avui a Catalunya gràcies a la seva vinculació amb una empresa que és cooperativa.  

Per explicar en què consisteix una cooperativa i com es porta a terme, la CUP ha convidat l'economista Pau Guerola, expert en economia cooperativista. Així mateix, el figuerenc Florenci Chamorro explicarà l'experiència de la Ferreteria Empordà, empresa cooperativa que el passat mes d'abril va obrir les portes a Figueres. Aquesta xerrada serà el divendres 24 de maig a les 20 h a Can Met.  

El dissabte 25 a les 12 h, el local de l'Associació de veïns dels Cendrassos acollirà una altra xerrada, en aquest cas, sobre la sobirania alimentària i cooperació. El conegut pagès del maresme Pep Riera parlarà sobre la sobirania alimentària; Montse Juanola, sobre custòdia agrària; Esteve Robleda, sobre les cooperatives de consum i Enric Capalleras, sobre els horts urbans i el seu desenvolupament. La setmana passada es varen donar a conèixer els noms d'entitats i particulars que seran els titulars dels 26 horts urbans de la Marca de l'Ham. En total hi havia 45 peticions de parcel·les. És en aquest sentit que la CUP vol que la seva proposta d'horts urbans es segueixi desenvolupant i avançar cap als objectius plantejats inicialment.