La CUP de Figueres demana que es destinin 100.000 euros del pressupost ordinari a lloguer social

2013-01-16 11:00

La Candidatura d’Unitat Popular ha presentat una al·legació al pressupost municipal demanant que es destinin 100.000 euros per habitatge social, amb l'objectiu que aquesta partida serveixi de coixí per poder tirar endavant projectes de lloguer social. 

La formació considera que la finalitat ha de ser per avals com també, en últim recurs, per el propi lloguer, tant si es tracta d’habitatges en propietat d'entitats bancàries com de particulars. No obstant això, veuen necessari que aquesta quantitat estigui a disposició de la Taula Municipal per l'Habitatge, ja que consideren que és l'espai més adient per decidir-ne l'ús, depenent de les prioritats i les necessitats més urgents. Lluís Armengol, representant de la CUP a la Taula Municipal d'Habitatge, considera que han de ser capaços d'implementar una xarxa de lloguer social que en els propers anys aporti solucions per a les famílies més afectades. 

La CUP felicita ERC per la seva proposta de destinar 300.000 euros a lloguer social, però discrepen en el fet que es demani que provinguin del fons de patrimoni, ja que aquest fet obliga a invertir en patrimoni i el lloguer no hi té cabuda.

Per la candidatura 300.000 euros no permetran comprar gaires pisos i l'impacte serà gairebé invisible. En aquest sentit consideren que la problemàtica afecta centenars de famílies figuerenques, no només desnonades, sinó també famílies sense recursos econòmics. 

La CUP també ha demanat al govern municipal que es reservi una partida de 20.000 euros per tal d'iniciar un procés participatiu per elaborar el pressupost municipal del 2014. 

Per últim, la formació independentista ha presentat una al·legació demanant que l'Ajuntament no pagui els interessos del deute que el consistori té pels impagaments d'altres administracions.