La CUP de Figueres considera inadmissible l’episodi de les factures sense consignació

2010-02-26 08:12

Segons la Candidatura d’Unitat Popular, els descontrols pressupostaris en temps de crisi econòmica contribueixen a generar desafecció de la ciutadania cap a la política. Dues setmanes després del trencament del tripartit municipal continua el degoteig d’informacions que refermen el descontrol econòmic de l’antic
govern figuerenc. Tant CIU com PSC van traient a la llum dades de la mala gestió que segons ells mateixos es feia a diferents àrees de l’ajuntament, i la xifra de diners gastats fora de pressupost ja suma més de 330.000 euros (55 milions de les antigues pessetes).

Des de la candidatura es veu amb preocupació la lleugeresa amb que l’equip de govern ha gastat els diners dels ciutadans i, sobretot, la hipocresia que representa que s’hagin tapat les vergonyes mentre es repartien el pastís i que ara es dediquin a airejar els draps bruts. La CUP afirma que la única manera d'evitar escàndols d'aquest tipus és una major transparència de l'Ajuntament i un augment de la participació ciutadana. La solució passa per la radicalització democràtica.

Pel que fa a la més que possible entrada d’ERC a l’equip de govern, la Candidatura d’Unitat Popular no farà cap valoració fins a conèixer la lletra petita de l’acord i el programa amb què el govern enfocarà el més d’un any que encara falta per les properes eleccions municipals.