La CUP critica que alguns centres escolars assisteixin al Dia de les Forces Armades al Castell de Sant Ferran

2016-05-27 09:45

Aquest dissabte 28 de maig, el Ministeri de Defensa celebra el Dia de les Forces Armades amb actes arreu de l'estat espanyol i a l'Alt Empordà s'han previst actes a Figueres i a Roses, al Castell de Sant Ferran i a la base militar del Pení respectivament.

A Figueres, els actes es concentren aquest divendres, amb hissada i jura de bandera, homenatge als caiguts, exposició de materials i una conferència sobre les Forces Armades, tot a la fortalesa de Sant Ferran. Alguns centres escolars de la ciutat assistiran a la diada militarista organitzada per l'exèrcit espanyol, fet que ja ha generat algunes queixes i discrepàncies dins el sector educatiu.

La CUP de Figueres mostra el seu rebuig al foment de valors militars com l'obediència, la disciplina, el patriarcat, l'androcentrisme en l'àmbit educatiu. La violència com a mitjà per a resoldre conflictes, es contradiu plenament amb els valors de pau, diàleg i llibertat que han de ser la base de l'educació dels joves. En aquest sentit, la formació independentista lamenta que les activitats preparades al Castell de Sant Ferran per commemorar el dia de les Forces Armades estiguin orientades als centres escolars, i que a la vegada, aquests hi assisteixin.

Segons la Candidatura d'Unitat Popular, els perjudicis de la presència de l'Exèrcit a la comarca són insostenibles. La base militar de Sant Climent Sescebes pertorba constantment la quotidianitat dels pobles veïns, ja sigui per les maniobres i les pràctiques d'artilleria, la caiguda de projectils en finques privades o per la presència de soldats al bell mig de Sant Climent Sescebes com va succeir el passat 7 d'abril. A més, la formació recorda que el camp de tir s'ubica en una zona protegida pel seu valor natural com és l'Albera, declarat Paratge Natural d'Interès Nacional. En aquest sentit, la CUP dóna suport a les reivindicacions de la plataforma Alto el Foc a l'Albera que exigeixen el tancament del camp de tir.