La CUP considera que un museu militar no aporta cap valor afegit a Figueres

2011-07-15 08:00

Després d’aparèixer la notícia que el Ministeri de Foment destinarà un milió d’euros al Castell de Sant Ferran per la construcció del museu militar, la CUP de Figueres torna a posicionar-se contraria a la construcció d’aquest museu. Per la formació independentista, la ciutat no es pot permetre deixar passar més anys sense que la fortalesa tingui un projecte de futur que aporti valor afegit a la ciutat, i que els figuerencs i figuerenques sentint seu.

Per la candidatura, és en un context de crisi econòmica com l’actual, que és necessari consensuar una línia de treball entre tots els agents polítics, socials i econòmics de la ciutat i comarca per tirar endavant projectes que ajudin el territori a tirar endavant.
Joan Font, regidor de la CUP, ha comunicat que demanarà a l’Alcalde Santi Vila, que convoqui una sessió informativa oberta als veïns i veïnes per tal que el govern municipal “expliqui clarament quina és la situació de la fortalesa, i respongui als dubtes i suggeriments que els figuerencs i figuerenques proposin”.
El gener del 2010, la candidatura ja va enviar una carta a l’alcalde Vila perquè convoqués una sessió informativa amb l’objectiu que els figuerencs sabessin de primera mà que es volia fer al Castell de Sant Ferran. En aquell cas, la missiva també va ser enviada als representants de les altres dues institucions que formen el consorci de la fortalesa, Generalitat de Catalunya i Ministeri de Defensa, rebent resposta únicament de la Generalitat, a través de Jordi Martinoy –en aquell moment, delegat de la generalitat-. Ara, la formació independentista considera que tenint representació institucional, Vila haurà de donar resposta a la seva petició.

Joan Font, ha afirmat que la candidatura exhaurirà totes les vies possibles per aconseguir la sessió informativa que demanen. La CUP de Figueres, des dels seus inicis a la ciutat, es va comprometre a treballar per fer del Castell un referent de la ciutat i comarca, aconseguint que els ciutadans sentin seva la fortalesa.