La CUP considera irregular el procés de pagament del quadre de Roura a l'església de Sant Pere

2011-11-15 08:30

La Candidatura d'Unitat Popular de Figueres denuncia que el procés pel qual es pretén pagar el quadre de Lluís Roura que s'ha instal·lat a l'església de Sant Pere no és legal. En una nota feta pública es remeten a les explicacions donades pel segon tinent d'alcalde Manuel Toro que va respondre a la pregunta de la CUP en el darrer ple municipal i on va explicar que el quadre es pagaria amb uns diners que la parròquia rep per tenir unes antenes de telefonia i d'acord amb un conveni entre l'església i l'Ajuntament. Segons remarca la CUP la realitat, però, és que el conveni signat entre el consistori i la parròquia explicita que els 42.500 euros han d'anar destinats a millores de l'edifici de l'Ajuntament, i preferiblement a unes portes d'emergència.

A més, la candidatura considera que el procés seguit per l'alcalde ha estat ple d'irregularitats, ja que l'Ajuntament no ha fet cap encàrrec oficial al pintor (establint les dimensions de l'obra, la temàtica, el preu...) ni existeix cap conveni que reguli la seva cessió a la parròquia (en quines condicions se cedeix, per quan de temps...); documents absolutament indispensables en un cas així.

La CUP també ha denunciat que des de l'alcaldia se li han posat moltes traves per accedir a tota la documentació relacionada amb el tema, que un cop obtinguda ha penjat en el seu bloc de transparència institucional: https://lescosesclares.wordpress.com .