La CUP condemna les agressions la revetlla de la Diada i exigeix que l’Ajuntament reaccioni amb fermesa

2010-09-17 13:30

La Candidatura d’Unitat Popular de Figueres, la CUP condemna enèrgicament les agressions que es van produir la revetlla de la Diada a la ciutat de Figueres.

En una nota feta pública avui la CUP explica que "vora les 4 de la matinada un petit grup de joves amb simbologia nazi va irrompre a la plaça de l'institut Ramon Muntaner, on s'estava desmuntant el concert que Maulets havia organitzat per commemorar l'onze de setembre. Immediatament van agredir a un menor d'edat amb una cadena, i tot seguit van tirar per terra el mobiliari que encara restava a la plaça mentre amenaçaven als joves que estaven recollint. Davant la petició que abandonessin la plaça van respondre amb una nova agressió i més amenaces. Finalment, marxaren proliferant crits feixistes i espanyolistes. L’endemà es van presentar dues denúncies als Mossos d’Esquadra, i un dels agressors ja ha estat identificat en estar fitxat".

Per la CUP, "no es tracta d’un fet aïllat, sinó que té relació amb la proliferació de banderes feixistes en les celebracions de victòries de la selecció espanyola i amb l’aparició de pintades racistes i antidemocràtiques a algunes parets de la ciutat. És per això que la candidatura exigeix a l’Ajuntament que, més enllà de posar senyeres a les entrades de la ciutat, reafirmi el seu compromís amb la democràcia netejant amb la màxima celeritat totes les pintades feixistes que embruten les parets de Figueres i que es presenti com a acusació particular en el cas d’aquestes últimes agressions".

La CUP considera que no es poden tolerar les actituds violentes i antidemocràtiques i que tota la societat les ha de rebutjar amb fermesa.