La CUP celebra que s'adjudiquin 26 horts urbans a Figueres i demana seguir convertint-hi altres espais

2013-03-24 09:00

 

La Candidatura d'Unitat Popular celebra que la seva proposta d'horts urbans vegi la llum tres anys després d'aprovar-se per unanimitat al ple d'abril de 2010. Aquest dilluns el Saló de sessions acollirà una xerrada informativa per explicar el procés d'obertura per a l'adjudicació dels 26 horts urbans de la Closa Rasa, al barri de la Marca de l'Ham.  

Per la candidatura, cal remarcar el caràcter social que té el projecte. En aquest sentit, els horts que es posaran a disposició dels figuerencs i figuerenques seran adjudicats a persones aturades, persones majors de 60 anys i també per a entitats amb finalitats socials. Així mateix, l'horticultura sempre serà ecològica.

La formació independentista demana seguir convertint espais urbans en horts per dotar tots els barris de nous pulmons verds, per aconseguir oxigenar la ciutat i crear una xarxa que espongi l'àrea urbana. 

Una altra funció dels horts urbans és que són un important reservori de biodiversitat per a les ciutats, ja que acullen un gran nombre d'espècies de plantes i animals salvatges, en un hàbitat agrícola cada vegada més escàs dins les zones urbanes. Per aquesta raó, fer compatible l'ús de l'horta amb la conservació de la vida animal i vegetal d’aquestes és un valor afegit més al seu potencial.