'La Cuina del Vi' a Peralada i Vilanova el mes d'abril

2014-03-26 11:00

Nou restaurants de Peralada i Vilanova de la Muga proposen la campanya enogastronòmica "La Cuina del Vi" que es durà a terme de l’1 al 30 d’abril. Amb aquesta acció s'oferirà als visitants la possibilitat de degustar els tradicionals “platillos” cuits a la cassola empordanesa, o diversos postres casolans típics de la nostra dieta en diferents restaurants de Peralada i Vilanova de la Muga. 

En cada establiment els cuiners hauran escollit algunes de les receptes on el vi o derivats en són un ingredient important. Són receptes de les Mestresses de Peralada que han participat en les diverses edicions de la Mostra Gastronòmica Empordanesa, que es realitza a Peralada cada 12 d’octubre, des de fa 22 anys.

Hi participen el Restaurant Cafè del Centre, Cal Sagristà, Can Pissarres, el restaurant del Casino Castell de Peralada, el Grill del Celler, el Jou Vell, la Muga, la Resclosa i Sotamuralla.

El dissabte 12 d’abril, a les 7 de la tarda, la sala d’actes del Claustre de Sant Domènec acollirà la conferència "La Cuina del Vi", a càrrec del crític gastronòmic Jaume Fàbrega Colom  que avaluarà el potencial del vi com a ingredient de la cuina actual, tant a nivell organolèptic com a element diferenciador, a través del treball de recull i reinterpretació de receptes procedents de les Mestresses de Peralada. L’acte es clourà amb una copa de cava i amb la degustació de pa amb vi i sucre.

Els Allotjaments Rurals i els Hotels del municipi, s’han adherit a les jornades, realitzant la seva pròpia campanya que porta per nom "Nit amb Bacus". Aquests establiments obsequiaran als seus hostes amb una ampolla de cava.

Els allotjaments que s’han adherit a la campanya son: Hotel Peralada, Hotel de la Font, Hostal Can Palol i els allotjaments rurals Can Jai, La Costa, Can Genís, Can Carbó del Portal, Can Gori, Mas Fresí, Mas les Cabretes, Can Bastons, i Can Carbó de les Olives.