La Creu Roja ha atès més de 4.200 persones a la demarcació de Girona en el primer any de conflicte a Ucraïna

2023-02-24 09:00

Durant aquest any de conflicte, la Creu Roja ha atès a Catalunya 4.263 persones arribades d’Ucraïna i n’ha allotjat 1.181 a 11 municipis, en el marc del programa d'acollida i integració del Ministeri d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social. Actualment, 1.205 continuen en els recursos de primera acollida i prop de 152 ja estan preparades per a l'autonomia. 

La Creu Roja és una de les entitats gestores del sistema d'acollida a persones sol·licitants de protecció internacional coordinat pel Ministeri d'Inclusió, sistema que s'encarrega de donar l'acollida a les persones que han fugit del conflicte a Ucraïna. El seu treball cobreix les necessitats bàsiques de la població, el benestar emocional, l'assistència jurídica, el reforçament de competències i habilitats per a l'autonomia personal, l'adaptació de la millora de l'ocupabilitat i l'accés a un lloc de treball, la creació de xarxes amb la societat d’acollida i l’èxit escolar. 

Més de 3.122 persones han estat ateses socialment per cobrir les seves necessitats bàsiques i 211 han rebut ajuts econòmics. Tot això ha estat possible gràcies al suport de 122 persones voluntàries que s’han mobilitzat per donar resposta a aquesta emergència proporcionant el seu ajut amb tasques que van des de l'orientació, l'ensenyament de l'idioma, la traducció, l'ajuda directa... fins a la inserció social i laboral.

Això ha permès, precisament, que prop de 27 persones hagin aconseguit millorar la seva ocupabilitat com una de les grans fites en la seva atenció, 52 hagin rebut suport psicosocial, i 43 hagin pogut comptar amb la Creu Roja per als desplaçaments cap als llocs d'acollida o als centres sanitaris.