La coproducció 'Metro' de Tequatre i Maru-Jasp al Jardí de Figueres el dissabte 23

2014-08-20 13:00

El proper dimarts, 26 d'agost, comença la 14a edició del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, patrocinat per la Diputació de Girona amb el suport de la Casa de Cultura i l'Ajuntament de Girona. Seran cinc dies de festival en què Girona i les seves comarques gaudiran, com cada any, d'una programació teatral variada, participativa i per a tots els públics.

És per això que aquest cap de setmana el FITAG ja encén motors amb una programació extraordinària (Off FITAG) que, per primer cop, se situa fora dels dies oficials del Festival. L'objectiu és incidir en dos dels projectes fonamentals del FITAG (les coproduccions teatrals i el FITAG als municipis) i donar-los cobertura pròpia, per transformar-los en l'avantsala del que aquest any serà el Festival.

El dissabte 23 d'agost (21.00h), al teatre municipal El Jardí de Figueres, s'hi representarà Metro i el diumenge, 24 d'agost, al Teatre Municipal de Lloret de Mar, La historia de una locura; la tercera de les coproduccions que es podran veure en aquesta edició del FITAG és Una mujer inquietante, que es representarà al Centre cívic Barri Vell-Mercadal de Girona els dies 27, 28, 29 i 30 d'agost.

Aquestes coproduccions han suposat un treball important de coordinació en les agendes de tots els participants. El director madrileny de l'espectacle Metro, Juan M. Casero, es va desplaçar fa uns dies a Figueres per treballar amb la companyia empordanesa Tequatre, que, després, es va desplaçar a Alcalà de Henares per començar els assajos amb la companyia teatral d'aquesta localitat, Maru-Jasp. Aquesta última setmana, abans de l'estrena, les dues companyies han treballat juntes i han conviscut a Figueres, acollides per l’Ajuntament. 

Les entrades per veure la representació a Figueres costen 5 euros i es vendran una hora abans de l'espectacle a les taquilles del Jardí. 

Tequatre i Maru-Jasp a Alcalà de Henares