La Coordinadora Figueres per la República organitzarà la resposta a la sentència de forma conjunta

2019-09-30 11:30

Davant la imminent publicació de la sentència judicial contra els representats del Govern de la Generalitat i de les associacions civils encausats pel procés de la independència a Catalunya, s'ha reforçat l'activitat de la Coordinadora Figueres per la República integrada per una vintena d'entitats i partits polítics. La voluntat és actuar de forma conjunta i consensuada per expressar el sentiment majoritari de rebuig a la sentència sempre que no sigui absolutòria. Sempre des de la no-violència. Es fa també un crida a la població figuerenca i empordanesa a participar a les mobilitzacions que es preparin i a adherir-se al manifest que han redactat.

Per ara els partits i entitats adherits són Ómnium Alt Empordà, ANC Figueres, CDR Figueres, IAEDEN-Salvem l'Empordà, ERC, Junts per Figueres, PDeCat Figueres, CUP, Som Alternativa, JERC, Poble Lliure Alt Empordà, Guanyem Figueres, Figueres Democràcia, La Forja Alt Empordà, SEPC, Súmate, GEES (Grup d'Empordaneses i Empordanesos per la Solidaritat), Alto el Foc a l'Albera i Colla Castellera de Figueres.

 

Aquest és el manifest:

Davant la imminent publicació de la sentència judicial contra els representants del Govern de la Generalitat i de les associacions civils, encausats pel procés per la independència de Catalunya, i la indefensió de centenars de persones represaliades per haver defensat drets i llibertats, s'ha reactivat l’activitat de la Coordinadora Figueres per la República, integrada pels representants d'una quinzena d'entitats, organitzacions civils i partits polítics fermament compromesos en la defensa de les llibertats nacionals. 

La Coordinadora expressa públicament la seva voluntat d'actuar de forma conjunta i consensuada en la proposta i execució de les actuacions adreçades a
expressar públicament el sentiment majoritari de rebuig de la ciutadania figuerenca i empordanesa en el moment que es doni a conèixer la sentència, sempre que no sigui absolutòria. En aquest sentit, es considera que la unitat d'acció, evidentment de forma no violenta, és bàsica per donar a conèixer el rebuig del país a un procediment judicial indigne d'una societat plenament democràtica. 

Així mateix, des de la Coordinadora volem fer una crida al conjunt de la població de Figueres i comarca per tal de participar en les diferents mobilitzacions que es puguin dur a terme els propers dies i s’adhereixin al següent manifest. Davant d’aquesta situació, les entitats i les persones signants manifestem el següent:

1. Denunciem la regressió de drets fonamentals i la persecució d’idees que s’està produint actualment a l’Estat espanyol i que degrada profundament la democràcia i l'estat de dret. 

2. Defensem els drets civils, socials i polítics com un dels pilars fonamentals de qualsevol societat democràtica. Drets com la llibertat d’expressió, la llibertat d’informació, el dret a reunió i el dret a manifestació. 

3. Expressem el nostre suport a totes les persones i entitats que s’han vist afectades per la vulneració dels seus drets civils, socials i polítics, especialment de les persones que han estat jutjades pel Tribunal Suprem. L’ús de la justícia com a mesura repressiva és un atac directe a la separació de poders.

4. Reivindiquem els valors de la pau, la no-violència, la justícia i els drets humans com les eines per conviure en una societat diversa, plural i avançada. Fem una crida al diàleg i la negociació basada en el respecte a totes les idees icreences, sempre que no fomentin l’odi ni cap tipus de discriminació.

5. Exigim l’absolució de totes les persones represaliades per la defensa de drets i llibertats.