La coordinació transfronterera en la seguretat i les emergències a debat a la Jonquera

2013-12-09 17:00

La directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Núria Aymerich, i l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez Juli, inauguraran demà les Jornades transfrontereres sobre seguretat i emergències, que analitzaran des d’una perspectiva interdisciplinària la seguretat i les emergències en l’àmbit de la coordinació transfrontrera entre Catalunya i França.

El programa comptarà amb la participació de membres dels cossos de policia i d’emergències de Catalunya, dels operadors de França, càrrecs electes del món local o professionals de l’àmbit de la seguretat.

En les jornades, que se celebren demà i dimecres, es debatrà sobre l’àmbit jurídic en la cooperació duanera i policial, els delictes relacionats amb el transport de mercaderies o amb la propietat industrial i la falsificació de marques, o els operatius de gestió de l’emergència que requereixen d’una coordinació entre diversos cossos i agents de l’àmbit de la seguretat.

Dimecres, el director Territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, farà les conclusions de la jornada i la cloenda anirà a càrrec del director general de la Policia, Manel Prat.