La cooperativa LACEN de l'Institut Cendrassos de Figueres participa en una jornada d'emprenedoria a Girona

2015-05-18 12:45

El passat divendres 15 de maig els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Cendrassos de Figueres que cursen la matèria optativa d'Emprenedoria i han creat la cooperativa escolar LACEN van assistir a la jornada d'emprenedoria als instituts de les comarques gironines celebrada a Girona.

La jornada va ser  organitzada pel seminari d’emprenedoria als centres educatius de les comarques de Girona, adscrit al Departament d’Ensenyament i va comptar amb la col·laboració del Consorci Valnalón-Ciutat Tecnològica i de la Fundació Princesa de Girona i es  va dividir en dues parts.

La primera part va ser un acte a l'auditori Josep Irla, l'obertura del qual va anar a càrrec del Sr Albert Bayot, director  dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona.

Seguidament,  es van presentar les diferents cooperatives escolars de la demarcació de Girona que formen part del Projecte Empresa Jove Europea (EJE) i es van fer unes taules debat a on els alumnes van intercanviar experiències sobre el funcionament de les seves cooperatives. El representant de la cooperativa del Cendrassos va ser en Rubén Garcia de 3r A.

Aquesta primera part també va comptar amb la intervenció final de José Antonio Vega de l'organisme Valnalon Educa i un dels impulsors del projecte EJE arreu del món.

El projecte EJE  té com a principal objectiu que els alumnes de secundària tinguin un primer contacte amb el món empresarial, mitjançant la creació i la gestió d’una empresa i desenvolupant  una activitat mercantil d'intercanvi de productes amb una cooperativa sòcia assignada per Valnalon.

La segona part de la jornada va consistir en un mercat a la vorera de l'Avinguda Pompeu Fabra, davant de l'auditori,   a càrrec dels 12 centres educatius que formen part d'aquest projecte. La nostra cooperativa oferia, entre altres productes,  formatges, patés i  galetes asturians subministrats  per la cooperativa sòcia  Asturline de l'Institut Virgen de la Luz d'Avilés (Astúries). També es van oferir roses de paper, llibretes, cors i altres elements elaborats pels alumnes de l'Aula Oberta del Cendrassos.