La consulta de llevadora de l’Hospital de Figueres es trasllada al nou CAP Josep de Masdevall Terrades

2018-09-18 10:00

Des d'aquest dimarts, 18 de setembre, la consulta de llevadoria de l’Àrea Bàsica (ABS) Figueres es troba al nou CAP Josep de Masdevall Terrades, que es va posar en marxa el 6 de juliol.

Les pacients que tenen visita programada amb la llevadora des d'avui mateix, cal que s’adrecin a la nova ubicació. Fins al dilluns 17 de setembre, aquesta consulta del servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) s'ha dut a terme a l’Hospital de Figueres. L’any passat l’ASSIR va atendre 17.200 consultes, 6.200 de les quals corresponien a l’Àrea Bàsica de Figueres i 11.000 de la resta de Centres d’Atenció Primària de la comarca.

El nou CAP, situat al carrer Nou, 199, de la capital alt-empordanesa, completa així la centralització de tota l’atenció pediàtrica de manera integral, des del període prenatal fins als 14 anys. Això suposa una millora per a l’atenció a l’infant i adolescent, ja que tots els professionals de pediatria treballaran en equip i, a partir d’ara, en el mateix edifici; la qual cosa millorarà l’accessibilitat i la seguretat.

L’atenció pediàtrica de l’ABS inclou la ciutat de Figueres, i els municipis de Fortià, Riumors, el Far d'Empordà i Vila-Sacra. El trasllat de tota la pediatria al nou centre ha permès alliberar l’altre centre d’atenció primària de la ciutat, el CAP Ernest Lluch, que s’ha reorganitzat i ha pogut descongestionar les sales de consulta actuals (algunes de les quals havien de ser compartides), cosa que facilita l’organització de les visites.


També s’hi incorpora l’odontologia

També s’incorporen al nou CAP el servei d’odontologia i el d'extraccions en una de les 22 sales de consulta de l’equipament del centre, que disposa de tres plantes. Fins ara tota l’odontologia es duia a terme  al CAP Ernest Lluch, on l’any passat es van atendre 6.280 visites.

La posada en marxa d’aquest nou centre  a l’estiu ha permès ampliar la carta  de serveis que es prestava al CAP Figueres Sud que, provisionalment, funcionava com a segon centre d’atenció primària de la ciutat. A més de les incorporacions de llevadoria i odontologia, el CAP Josep de Masdevall Terrades ofereix medicina de família, infermeria, pediatria i infermeria pediàtrica. Està previst que el mes d’octubre s’hi incorpori també una part de la  Xarxa de Salut Mental, amb la Unitat d’Intervenció Precoç en Psicosi, i de cara a principis de l’any vinent es completarà amb les unitats de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i de Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDH) per a població pediàtrica.