La consellera Vergés diu que hi ha una desacceleració de l'epidèmia de la Covid-19 a tot Catalunya però molt lluny de l'objectiu

2020-11-02 16:00

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que “hi ha una desacceleració de l’epidèmia de la Covid-19 a tots els territoris de Catalunya. Les xifres diuen que les mesures comencen a fer efecte però estem encara molt lluny de l’objectiu”. En aquest sentit, ha explicat que “les mesures han aturat l’increment intens, però estem molt lluny de poder estar contents amb la situació; que alguna xifra millori no ens ha de portar a relaxar-nos” ha remarcat la titular de Salut que ha indicat que “seguim amb un increment de casos massa elevat, només que, com a mínim, ha deixat de créixer a la velocitat que ho feia”.

Alba Vergés també ha subratllat que la desacceleració encara no es nota a la xarxa assistencial. Ha explicat que la capacitat de llits de crítics ha augmentat fins arribar als 1.047 llits i que ara mateix, un 83% d’aquests llits estan ocupats, un 57% dels quals són per pacients amb Covid-19.