La comunitat educativa, escola i AMPA del Carme Guasch de Figueres demana als polítics que es deixin de partidismes i treballin per fer realitat l'escola

2019-05-07 19:00

La comunitat educativa, escola i AMPA del Carme Guasch de Figueres ha fet públic un comunicat on demana als polítics que es deixin de partidismes i treballin per fer realitat l'escola. Aquest diumenge, a la rua infantil, també es van fer sentir amb crits de "Volem l'escola". Reproduïm íntegrament el comunicat:

Després de les notícies d'aquests últims dies sobre la nostra escola, la comunitat educativa, escola i AMPA del Carme Guasch i Darné volem fer les nostres pròpies valoracions. Després de 13 cursos en barracons diem PROU. 

Durant aquest anys ens hem reunit infinitat de vegades amb Ajuntament, departament d’Educació, Generalitat…, ens hem trobat les vegades que han fet falta amb tots i cadascun d’ells per buscar respostes verídiques als terminis per a la construcció de l’escola. També hem fet seguiment de cadascun dels passos i procediments que s’havien de seguir per a la construcció de l’escola de ciment. Hem de dir que hem obtingut evasives com a resposta. 

Fa dos anys, vam reunir-nos amb cadascun dels partits polítics del consistori perquè veiessin in situ la nostra escola. En aquestes reunions, van poder comprovar els problemes que generen la falta d’espais de l’escola i el no disposar de passadissos tancats per transitar d’una aula a una altra. Van poder comprovar que per anar d’una aula a una altra els alumnes han de sortir a l’exterior, que és impossible realitzar activitats conjuntes…
Vam demanar als partits que es posessin d'acord amb la prioritat de la construcció de la nostra escola, i tots, en un ple municipal van votar a favor d’invertir 325.000€ per a la redacció del projecte de l’escola Carme Guasch i Darné. Aquesta inversió era un pas més per a la construcció de l’escola de ciment. 

Un altre pas necessari era passar l’ús de la presó del departament de justícia al departament d’Ensenyament. Aquest pas es va realitzar el mes de novembre de l’any passat. El següent pas era que el consistori es posés en contacte amb el departament d’Ensenyament per a la redacció del projecte. 

A l'últim consell escolar, on hi va assistir l'alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, i la regidora d’Ensenyament, Núria Galimany, una representant dels pares el va preguntar si després de la firma del traspàs de la presó a ensenyament, s'havien posat en contacte ajuntament i departament per començar la redacció del projecte, ja que l'ajuntament té els diners per començar-lo i així avançar d'alguna manera encara que no hi hagin pressupostos de la generalitat aprovats. La resposta que se'ns va donar no va ser gens aclaridora, ens van donar a entendre que no s'havia fet res i els vam transmetre el nostre desacord i la sensació d'oblit de l'ajuntament en vers l’escola Carme Guasch.

Pels usos de la nau central es van realitzar un parell de reunions psicodèliques de l’equip de treball amb propostes desafortunades i gens realistes, però des de l’estiu de l’any passat no se n'ha parlat més, no s'ha fet cap altre taula rodona per desencallar-ho. 

Culpabilitzar als altres no eximeix de culpa al consistori figuerenc, ells són qui han de lluitar per la ciutat, perquè els nens i nenes de l'escola Carme Guasch i els professionals que hi treballen puguin tenir l'escola el més aviat possible i, amb les mans a la butxaca, sense ni una trucada, ni cap altre reunió amb cara i ulls no ho aconseguirem. 

No ens hem posicionat mai políticament ni tampoc ho farem ara, però el que tenim clar és, que després de 13 cursos han passat per la Generalitat i més concretament pels departaments d'educació i economia PSC, CDC, ERC i PDCat; per l'ajuntament de Figueres els alcaldes Santi Vila i Marta Felip governant juntament amb PSC i fins al moment Jordi Masquef (PDCat); i els pressupostos de la Generalitat no van ser aprovats ni per Ciutadans, ni PP ni PSC, per tant tampoc vam poder entrar en els pressupostos del 2018. 

Ja n'hi ha prou de partidismes, demanem que tots els partits polítics, siguin del color que siguin, es deixin de criticar els uns els altres, perquè tots en tenen més o menys culpa del què fins ara tenim. Ja va essent hora que treballin d’una vegada per les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Figueres i alhora que treballin per aconseguir una educació de primera per als infants de Catalunya ja que és un dels pilars fonamentals de la nostra societat. el projecte de la nostra escola es mereix uns espais dignes. 

Som 300 famílies, 450 alumnes i més de 30 professionals, que estem cansats de mentides, d’evasives, de pilotes fora. El projecte de la nostra escola es mereix uns espais dignes. 

La comunitat educativa de l'escola Carme Guasch i Darné ho tenim molt clar: 

Volem una escola JA!