La companyia bavaresa Bayerisches Staatsballett inaugurarà el Festival de Peralada els dies 8 i 9 de juliol

2022-06-30 17:30

L’escenari del Parc del Castell tornarà a alçar el teló el proper 8 de juliol amb un doble programa de dansa a càrrec de la companyia bavaresa Bayerisches Staatsballett. En el primer cap de setmana del Festival Castell de Peralada els espectadors veuran un doble programa format per dos triple bill: Camins i horitzons (divendres, 8 de juliol) i Els colors de l’ànima (dissabte, 9 de juliol). 

La 36a edició manté l’aposta del Festival per programar espectacles de dansa en la nit inaugural i incloure en el cartell diversos noms representatius del gènere. En aquesta edició es veurà l’espectacle Rodin de la Sergio Bernal Dance Company (20 i 21 de juliol) i On Before del mític ballarí cubà Carlos Acosta, que protagonitzarà la clausura (6 d’agost). El director del Festival, Oriol Aguilà, ha manifestat que “no ens imaginem començar sense que la dansa sigui el cor del Festival Castell de Peralada. Portem anys inaugurant amb aquest gènere i aquesta serà la primera vegada que ho farà el Ballet de l’Òpera de Munic”. 

L’espectacle inaugural està format per tres grans coreografies: Capriccio per a piano i orquestra de George Balanchine, With A Chance Of Rain de Liam Scarlett i Bedroom Folk de Sharon Eyal. La primera és la segona part del ballet Jewels de George Balanchine amb música d’Igor Stravinsky i barreja elements de la dansa jazz amb passos propis d’una revista de teatre musical, on els grans salts, amples i clàssics, es combinen amb moviments de peus que recorden al claqué. La segona compta amb un exuberant i expansiu ballet que recrea amb una atmósfera única la relació entre la música i la dansa a través dels Sis preludis de Serguei Rakhmàninov, tots caracteritzats per un llenguatge sonor tardoromàntic, que combina elements dramàtics, lírics, melancòlics i tràgics. I en la darrera coreografia, Eyal utilitza la música electrònica d’Ori Lichtik, que aporta contínuament un batec que forma un centre energètic potent, per parlar de la compulsió de formar part d’una identitat global i de la pèrdua de la individualitat. 

L’endemà dissabte, 9 de juliol, la Bayerisches Staatsballett portarà a l’escenari del Festival Castell de Peralada un segon triple bill titulat Els colors de l’ànima, que estarà format per Affair Of t¡The Heart de David Dawson, Pictures At An Exhibition d’Alexei Ratmansky i la repetició de Capriccio per a piano i orquestra de George Balanchine, que ja s’haurà vist l’anterior jornada. Amb aquesta segona nit consecutiva a l’escenari de Peralada, el ballet de l’Òpera de Munic demostrarà un cop més el ric repertori amb què es desenvolupa la companyia.

Foto: Katja Lotter