La Comissió del Nomenclàtor de Figueres acorda dedicar la plaça de l’Institut Ramon Muntaner a commemorar el dia 1 d'octubre de 2017

2018-07-18 14:00

La Comissió del Nomenclàtor de Figueres, presidida per l’alcaldessa Marta Felip, va acordar ahir dimarts per encàrrec del Ple dedicar la Plaça de l’Institut als fets històrics de l’1 d’octubre de 2017. L’acord proposa la instal·lació d’un monòlit a la plaça amb una ressenya que expliqui els fests de l’1 octubre on centenars de persones es van concentrar en aquesta plaça per seguir els resultats del referèndum.

El Ple d’aquest febrer va aprovar encarregar a la Comissió del Nomenclàtor l’estudi de la proposta de dedicar la plaça de l’Institut a l’1 d’Octubre. Aquesta Comissió, formada per representants de tots els partits polítics, entitats i membres de la societat civil, és l’òrgan l’encarregat d’estudiar i aprovar les propostes de denominacions, tant de vies urbanes com d'altres espais públics de la ciutat i també de l’atorgament dels Honors i Distincions que concedeix l’Ajuntament.
La proposta va tenir els vots en contra dels representants dels grups municipals del Partit Popular i de Ciutadans.