La Comissió del Consell Comarcal es reuneix amb el Conseller d’Interior per a tractar el tema de la prostitució

2010-03-04 14:26

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà valora positivament l’entrevista mantinguda, aquest matí a Barcelona, amb el Conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, a través de la Comissió institucional per a tractar el tema de la prostitució a les carreteres de la comarca.

Els membres de la Comissió han comprovat el coneixement que des de la Conselleria es té del problema de les carreteres empordaneses i, després d’un llarg canvi d’impressions, les dues parts han constatat que, avui per avui, la solució que realment posarà fi a la situació és la via legislativa. A la cloenda de la reunió s’han concretat dues iniciatives que es duran a terme paral·lelament. En primer lloc, des de la mateixa Conselleria, s’impulsarà un diàleg amb els representants dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, acció que es veurà reforçada des de la Comissió Institucional del Consell, la qual sol·licitarà entrevistes amb tots els grups de la Cambra Alta, tot plegat amb l’objectiu de modificar la legislació. D'altra banda, a l’Alt Empordà, s’intensificarà la coordinació entre els alcaldes i la Comissió creada pel Consell Comarcal amb els Mossos d’Esquadra, per als temes de seguretat i el dia a dia que sobre aquest tema es viu al territori.

Tot i que el tema s’havia tractat en anteriors sessions, no va ser fins el Consell d’Alcaldes celebrat el 14 d’octubre de 2008 a Peralada, en l’apartat de precs i preguntes, que es va acordar crear la Comissió institucional per tractar el tema de la prostitució a les carreteres de la comarca de l’Alt Empordà. La formen el president i el vicepresident del Consell Comarcal, així com un representant de cada un dels grups polítics de CiU, PSC, ERC, Iniciativa per Catalunya–Els Verds, Partit Popular i de les candidatures o grups independents.

La Comissió s’ha reunit en diverses ocasions, amb presència d’altres representants que hi han estat convidats. La darrera va ser a principis de desembre, en la qual hi assistiren diferents parlamentaris catalans, de la demarcació de Girona, i en el decurs de la qual es va acordar sol·licitar l’entrevista amb el Conseller que s’ha celebrat avui.