La comissió de barraques gestiona el total del pressupost que l’Ajuntament destina a l’Embarraca’t 2011

2011-03-17 14:00

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Figuere ha confiat aquest any la gestió del total del pressupost de l'Embarraca't -uns 155.000 euros- a la comissió de barraques, formada principalment per entitats juvenils i també d’altres que participen en el projecte. 

En aquest sentit, s’avança en el camí, ja iniciat l’any passat, de donar veu però també capacitat de presa de decisions a les entitats, i es demostra, amb fets, la ferma convicció de la regidoria de Joventut que és possible i positiva per ambdues parts, la participació de la societat civil en la gestió dels recursos municipals.

Aquest comissió treballa i és responsable de tots els aspectes que fan referència al principal esdeveniment festiu de la ciutat: la programació musical, les infraestructures, els proveïdors, entre d’altres. Amb el suport de l’Ajuntament -gestor, en darrera instància, del pressupost- són les entitats que auto gestionen el projecte, amb resultats, per part de la regidora, més que acceptables.

“La ciutat guanya en qualitat democràtica amb la implicació i gestió participada del pressupost, les entitats creixen en responsabilitat i capacitat de gestió, es fan partícips i s’impliquen en una activitat de la que en són promotors, protagonistes i beneficiaris”, explica la regidora de Joventut, Mireia Mata.

A hores d’ara, la comissió treballa des de fa setmanes, i tots els aspectes organitzatius es troben en una fase molt avançada. Amb el suport del personal tècnic de la regidoria de Joventut, es preveu que tot estarà apunt per a mantenir un bon nivell organitzatiu per a les barraques 2011, gràcies al treball dels joves i de les associacions.