La comarca nota un terratrèmol de 3.7 amb epicentre proper a Ordis

2016-06-10 10:00

A les 8.57 moltes persones de l'Alt Empordà han notat un terratrèmol. Segons les primeres dades de l'Institut Geogràfic Nacional l'epicentre ha estat a tocar Ordis i ha estat d'una magnitud de 3.7. Abans, a les 8.09, hi havia hagut un primer terratrèmol a Sant Mori d'intensitat 2.9 i pocs minuts de la sacsejada més forta hi ha hagut tres rèpliques més a les 9.04, 9.09 i 9.38 entre l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany d'intensitat 2.0.

A les xarxes socials molts veïns de Figueres, Borrassà, Vilafant, Vilamalla, Santa Llogaia, Cabaners i rodalies han expressat com han notat el terratrèmol. Moviment de cadires, com una petita explosió, ha tremolat tot, són frases que s'han pogut llegir poc després del sisme.

Segons Protecció Civil de la Generalitat el telèfon d’emergències 112 de Catalunya  ha rebut 11 trucades relacionades amb el sisme des de municipis com Girona, Figueres, Vilafant i Cornellà del Terri, entre d’altres. No es té constància que hagi causat danys personals ni materials.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat s’ha contactat amb els municipis de la zona per descartar que s'haguessin produït danys i s’ha fet arribar l’avís als organismes corresponents. També s’ha emès un missatge a través de l’app de Protecció Civil de la Generalitat per informar i tranquil·litzar a la població. S’està fent seguiment de la sismicitat de forma coordinada amb l’ICGC.