La Colla Gegantera de Roses rebrà la Dracma de Plata 2021

2021-07-29 11:00

L’acte institucional per excel·lència de la Festa Major de Roses és el lliurament de la Dracma de Plata, màxima distinció amb què el consistori reconeix persones, entitats o col·lectius que destaquen per la seva aportació i contribució al municipi, ja sigui des d’una vessant cultural, assistencial, esportiva, educativa... Enguany, aquest reconeixement recaurà sobre la Colla Gegantera de Roses, que rebrà la Dracma el proper diumenge 15 d’agost, a les 12 h, al Teatre Municipal de Roses.

La Colla Gegantera de Roses és des de fa anys l’entitat encarregada de dur arreu de la  Demètria i en Quimet, geganta i gegant de Roses, i de participar i amenitzar, juntament amb els gegantons Norfeu i Meniró, els capgrossos i la colla de grallers i percussió, en les cercaviles i festes de la vila.

La concessió de la Dracma es produeix, tal i com assenyala el regidor de Festes i Cultura de Roses, Èric Ibáñez, "quan la colla acaba de complir els seus 25 anys d’existència i compta ja amb una llarga trajectòria. Al llarg de tots aquests anys, els seus integrants no han dubtat ni un moment a participar en totes aquelles celebracions i on se’ls ha requerit, són indispensables a la Festa Major, on en Quimet i la Demètria són ja dues figures icòniques, però també a altres festivitats locals com la Festa de la Vellesa, per la qual cosa es tracta d’una entitat especialment arrelada a la vida i a la cultura popular rosinques."

Per a l’alcalde de Roses, Joan Plana, la Dracma vol reconèixer una entitat molt implicada i present a la vida social i cultural del nostre municipi, però que, alhora, és ambaixadora de Roses, no només arreu de la geografia catalana, sinó per tot el món. Amb la Dracma d’enguany, també simbolitzem el nostre suport i agraïment al món de la cultura popular, després d’un any i mig de restriccions i aturades especialment dur per a aquest sector".