La Colla Castellera Figueres fa el 3 de 7 a Vilabertran i es prepara per la diada del 9 d'octubre

2011-10-03 09:00

Aquest cap de setmana la Colla Castellera de Figueres ha viscut un dels millors moments dels darrers anys. Els figuerencs s'han desplaçat aquest diumenge a Vilabertran per participar en els actes d'inauguració de les obres d'ordenació de la Plaça de l'Església i Parc de la Font. Pensant en el proper diumenge, la colla s'havia plantejat descarregar a plaça tot sols el tres de set, una fita que no s'aconseguia des de l'any 2003, i que suposava una forta injecció de moral de cara a l'actuació del 9 d'octubre.

L'actuació, que ha començat amb el ritme de la Batukada de la Colla Castellera de Figueres, s'ha iniciat amb dos pilars de quatre d'entrada i tot seguit han muntat el quatre de sis, amb la configuració de mans i segons dels sets del proper diumenge. El castell s'ha assolit sense cap problema i ha servit per treure els nervis. Tot seguit i a segona ronda s'ha començat a muntar el que seria el millor castell de la diada i el millor en els darrers vuit anys actuant sols. El tres de set s'ha muntat ràpid i s'ha descarregat amb solvència, perdent poc les mides. Aquest castell ha estat àmpliament celebrat per tota la colla.

A la darrera ronda s'ha descarregat un quatre de sis amb agulla que ha servit per comprovar les mides de cara al quatre de set amb agulla del proper diumenge. Per finalitzar s'ha descarregat un treballat pilar de cinc amb una nova enxaneta. Els assajos d'aquesta setmana serviran acabar de polir els castells de cara a la diada del quinzè aniversari de l'entitat que es farà a la plaça de l'ajuntament de Figueres el 9 d'octubre. Els castellers de Figueres compartiran plaça amb els Castellers de Vilafranca i els seus padrins, els Castellers de Barcelona.