La Colla Castellera de Figueres descarrega el 3 de 7 amb agulla

2011-11-06 20:00

Aquest diumenge, la Colla Castellera de Figueres ha actuat sota la coberta fotovoltaica de la plaça Catalunya per cloure la temporada. La pluja ha comportat aquest canvi d'emplaçament en una diada que ha comptat amb la participació de les colles de la Sagrada Família i Cerdanyola.

Els figuerencs han aconseguit un dels seus reptes més importants dels darrers anys, descarregar un castell inèdit per la ells, el tres de set amb agulla. La diada s'havia plantejat amb el repte de descarregar el tres de set amb agulla i repetir tres castells de set a plaça. En els darrers assajos el castell havia anat força bé i es creia que era el
moment d'afrontar-lo. En els darrers anys la colla l'havia intentat sense èxit en diverses ocasions i per fi aquest diumenge s'ha aconseguit descarregar. 

S'ha començat la diada amb pilars de quatre per part de totes tres colles. Tot seguit, la colla de Figueres ha aixecat un ferm tres de set que s'ha descarregat sense cap problema. A la segona ronda, els figuerencs han afrontat el tres de set amb el pilar, ha pujat a la primera i s'ha anat estirant i deformant a mida que avançava el castell, però amb una gran feina per part de la pinya i el tronc, s'ha aconseguit descarregar i ha estat celebrat efusivament, ja que era un castell al qual se li tenien moltes ganes. A tercera ronda s'ha aixecat un quatre de set, que encara que aviat ha perdut la quadratura, s'ha pogut descarregat amb solvència. Per finalitzar s'ha aixecat un vano de cinc molt ben treballat i dos pilars de quatre simultanis en una ronda posterior.