La cinquena Fira de la Rosa de Roses ha estat la més participativa

2016-05-30 10:00

Roses ha celebrat aquest cap de setmana la V edició Fira de la Rosa, la qual ha destacat per la gran implicació de la societat civil en la vintena d’activitats lúdiques i culturals que s’han dut a terme a la població. 

Divendres es va donar el tret sortida amb l’entrega del premi del I Concurs d’Aparadors que organitzava l’Associació de Comerciants (ACOR) i l'Ajuntament i en el qual hi van participar una desena de botigues, el guardó, que es va entregar de mans de l’alcaldessa Montse Mindan va ser per la botiga de roba Strena’t de la plaça Catalunya 18. Tot seguit, es va celebrar una cercavila encapçalada per la Harpo’s Band a ritme de swing pels espais de la Fira i es van poder descobrir les composicions florals així com les catifes del corpus que engalanaven la població o la 90 de varietats de rosa que gràcies a l’Associació d’Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat s’exposaven a la sala d’exposicions de Ca l’Anita, per on, al llarg del cap de setmana, van passar més de 1.200 persones. Al vespre l’acció es va traslladar a la Ciutadella on un espectacular mapping de Depalol Multimèdia i un concert de Rumba Tramuntana van fer les delícies del públic.

L'acte estrella del dissabte va ser el Tastet de Roses i Vins en què una desena de restaurants de la població i dos cellers de la contrada oferien degustacions gastronòmiques a la plaça Catalunya, i on es van servir 1.200 degustacions en menys d’una hora i mitja exhaurint tots el tiquets disponibles. 

Diumenge l’acció es va traslladar a la Riera Ginjolers en una zona destinada a tallers i jocs infantils que va ser tot un èxit de participació ciutadana. La fira es va cloure amb la Desfilada de Pentinats Florals en la qual participaven quatre perruqueries de la població (Art, Eros, Mima’t i Marina 2) amb 17 models i les seves treballades creacions. La passarel·la es va celebrar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola (per amenaça de pluja) davant de més de 250 persones i el premi a la creativitat va ser per a la Perruqueria Eros.

Cal assenyalar que el guanyador del Concurs d’Instagram es farà saber el dia 30 de maig, tal com indiquen les bases, per així donar temps  aquells que vulguin enviar les seves fotos al darrer minut; i que la campanya 1000 ROSES A ROSES, la qual convida a un miler de persones (tots aquells que es diguin Rosa, Roser, Rosor o un nom compost com  Maria Rosa, Rosa Maria, etc.) a degustar l’anomenat Menú de la Rosa, segueix oberta fins al proper 5 de juny.