La Cate programa un Nadal amb música solidària, teatre, cinema i pessebres

2012-12-14 09:30

El Patronat de la Catequística organitza un seguit d’activitats per a tots els públics que tindran lloc durant les festes de Nadal. Intentant arribar a diversos àmbits culturals, la sala de teatre de La Cate presenta una programació amb música, teatre, exposicions i cinema. 

Aquest any l’entitat cultural figuerenca s’adapta a la situació actual i proposa una programació solidària i assequible per a qualsevol butxaca. El dissabte 22 de desembre a les 8 del vespre s’inaugura la 8ª edició de la Mostra de Pessebres i Diorames, la qual comptarà un any més amb la participació de pessebristes d’arreu de la comarca i amb la seva atracció estrella: les figures en moviment del Pessebre Mecànic de l’Asil, un pessebre amb més de 50 anys d’història que va néixer de la mà del figuerenc Antoni Trèmols.

Al dia següent, diumenge 23, tindrà lloc el Concert a benefici del Banc dels Aliments de les Comarques Gironines. Diversos artistes de l’Alt Empordà i altres indrets del Gironès participen en aquesta proposta solidària que destinarà la recaptació íntegra i exclusivament pel Banc d’Aliments, el qual ha hagut d’ampliar les seves instal·lacions i cada vegada té més feina per fer a la nostra zona. Així doncs, amb una varietat musical que engloba des de la música clàssica de les soprano Carmen Rodríguez o Clara Valero fins al pop-rock del cantautor Robert Molina o la veu a cappella del grup vocal Les Síxters, aquest concert vol animar a la gent de Figueres i rodalies a participar en una divertida vetllada de diumenge amb objectiu solidari. L’entrada tindrà un cost de 10€ i l’acte serà presentat per l’actriu figuerenca Àngels Bassas.

Finalment, més La Cate pensa en els més petits i, com cada any, presenta una variada programació infantil (destinada a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys) a preus totalment accessibles per a la família. Amb descomptes pels socis de l’entitat o pels assistents al Parc de Nadal, les portes del teatre s’obriran els dies 27 i 28 de desembre del 2012 i el 2, 3 i 4 de gener de l’any següent per presentar dues projeccions de cinema i tres espectacles teatrals inspirats en la màgia del Nadal. Companyies de teatre com El Pot Petit o Cia Patawa presentaran els seus últims espectacles infantils, mentre que, gràcies a la col·laboració de Cineclub Diòptria, en Mickey Mouse o l’Arthur Christmas també hi seran presents en la gran pantalla.