La Cate presenta el llibre 'Emili Blanch i Roig. L' arquitecte del Patronat'

2022-02-18 10:00

Dins dels actes de celebració del Centenari de La Cate, que iniciàvem el passat 2021 i que abraçarà fins a mitjans d’aquest any, s’hi inclou l’edició i presentació d’un llibre sobre l’arquitecte Emili Blanch i Roig, que va ser qui va projectar l’edifici que actualment acull l’entitat, a la Ronda Rector Arolas de Figueres. La presentació es farà el dissabte 26 de febrer a les 7 de la tarda, a la Sala Toni Montal.

Per les característiques arquitectòniques de l’edifici, el 7 d’abril de 2015, el Govern de la Generalitat el va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en tractar-se d’una mostra única d’arquitectura racionalista, i l’octubre del mateix 2015, l’edifici del Patronat de la Catequística va ser reconegut com a edifici del Patrimoni Arquitectònic del segle XX per la DOCOMOMO i la delegació altempordanesa del COAC, remarcant així el seu valor patrimonial i històric. 

Així doncs, celebrem aquests fets tan remarcables amb l’edició d’un llibre que glossa sobre la figura de l’arquitecte Emili Blanch i en especial analitza l’edifici del Patronat de La Catequística.

L’acte anirà a càrrec de l'arquitecte Jaume Torrent Genís, i juntament amb els autors Joan Falgueras Font i Francesc Guillamet Ferran, hi participarà l'historiador Alfons Martínez Puig, el qual a l'epíleg ha fet la síntesi de la trajectòria de l'entitat al llarg dels 100 anys que ara celebrem.

A efectes d'aforament, es prega reservar localitat trucant al 972678496 o enviant un correu electrònic a info@lacate.cat. Per ser una ocasió especial en aquesta presentació es regalarà un exemplar del llibre als socis de La Cate (han d’acreditar que ho són).