La Cate aprova en assemblea demanar la llibertat dels presos polítics catalans

2017-11-22 17:00

El Patronat de la Catequística demana la llibertat dels presos polítics i rebutja l'aplicació de l'article 155, segons es va aprovar a l'Assemblea Extraordinària de Socis convocada per aquest fi el dimarts 21 de novembre.

Veient l'actual situació política i social de les darreres setmanes, la Junta directiva del Patronat de la Catequística va considerar adient consultar la opinió dels socis sobre el posicionament de l'entitat al respecte, i consensuar amb ells la opinió que vol oferir a la ciutadania.

L'Assemblea constava d'un únic punt a l'ordre del dia: "Recolzar o no el manifest i ratificar o no la línia d'opinió que ha vingut manifestant la Junta del Patronat de la Catequística envers la situació política i social d'aquests últims dies".

"Som una entitat cultural sense objectius polítics", ha explicat el president de l'entitat, Lluís Illa, en representació de la Junta Directiva i els socis, "però amb uns valors que venim defensant des de fa molts anys: la democràcia, la llibertat i els trets que ens defineixen com a nació". Per aquest motiu, davant els greus fets ocorreguts des del passat 1 d'octubre al país, el Patronat no vol romandre en silenci. 

Després d'un comunicat anterior de suport a "les persones, entitats i institucions que treballen per a garantir els drets democràtics i en especial al de decidir lliurament el nostre futur" l'entitat figuerenca s'afegeix a les  cíviques i ciutadanes que clamen per l'alliberament dels empresonats i el retorn a la normalitat.

Conscients de la responsabilitat que aquesta decisió pot comportar per a l'entitat, la Junta Directiva va decidir convocar l'esmentada Assemblea Extraordinària, en la qual es va refrendar plenament el següent comunicat:

Davant els greus fets ocorreguts en els últims dies, com el cessament del Govern, la dissolució del Parlament, l'empresonament del Vicepresident i dels Consellers del Govern de la Generalitat, escollit lliurement i democràticament pels ciutadans de Catalunya, així com dels presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, l'Assemblea General del Patronat de la Catequística ha acordat fer públic el següent comunicat:

1.- Demanar la llibertat immediata de tots els empresonats, que entenem ho han estat per defensar les seves idees. De cap manera en una democràcia pot haver-hi gent empresonada per defensar les seves idees de forma pública, pacífica i democràtica.

2.- Lamentem i rebutgem l'aplicació de l'article 155 de la CE i entenem que la interpretació i desenvolupament que s'ha fet és excessiu i de dubtós encaix legal, donat que la intervenció directa de les nostres legítimes institucions no és més que pretendre dirigir la política catalana per la falsa drecera d'aquells que no solament no han estat escollits en unes eleccions lliures, sinó que representen una minoria parlamentària.