La Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat rep el premi TIQETS al Millor Museu del Món

2022-11-03 13:00

La Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat ha rebut per primera vegada el premi al Millor Museu del món 2022 en representació d’Espanya. El lliurament de guardons es va celebrar ahir a la nit al Palau de Congressos de Sevilla. El premi s’atorga a partir de l’opinió dels visitants que voten a través de la plataforma TIQETS, web de ticketing especialitzada en turisme cultural. 

En la final estatal de setembre de 2022, la Casa-Museu Salvador Dalí competia amb la Fundació Joan Miró de Barcelona i els museus Centre Pompidou i Carmen Thyssen de Málaga. En la contesa mundial, els finalistes en aquesta categoria eren La Cinémathèque française; Dialoghaus d’Hamburg(Alemanya); Pinacoteca Ambrosiana (Itàlia); Mauritshuis (Holanda); Immersivus Gallery de Porto (Portugal); el Museu del Louvre Abu Dhabi (Emirats Àrabs); The Postal Museum (Regne Unit) i The National WWII Museum (Estats Units). 

Altres premis atorgats per Tiqets amb anterioritat van ser Millor Museu d’Espanya, el 2020, la Casa de Portlligat i Museu més rellevant d’Espanya, el 2021, el Teatre-Museu Dalí de Figueres.