La Bookman de Figueres ja ofereix la possibilitat de comprar per internet

2021-02-22 08:30

La llibreria figuerenca La Bookman del carrer Sant Llàtzer és una de les vuit de tot el país de petit i mitjà format que estrenen botiga online un any després de l'arribada de la Covid-19.

Les vuit llibreries s'han vist abocades a la digitalització com a mesura per sobreviure a la pandèmia i recentment han iniciat la venda online, fins fa poc monopolitzada per llibreries de gran format, cadenes i empreses de distribució de tota mena. 

Ja el 2020 aquestes llibreries es van unir en un crit unànime per reivindicar que “Els llibres es compren a les llibreries”. Ara, a més, posen a disposició de la clientela aquesta possibilitat de compra per facilitar l'adquisició de llibres a qui no pot o no vol visitar la llibreria física. 

A les botigues en línia s'hi poden trobar els mateixos llibres que a les llibreries físiques i en alguns casos també un catàleg més extens que permet fer comandes d'una forma àgil, com és el cas de la llibreria La Quatrecantons. Altres llibreries com la Sendak, La Bookman o Pebre Negre també ofereixen joguines, jocs, cistelles nadó i xecs regal. 

Totes elles ofereixen l'opció de recollida a llibreria i l'enviament a domicili amb terminis d'entrega des de 24 hores després de fer la compra. Algunes d'elles, com Pebre Negre, Sendak, La Quatrecantons o La Carbonera, ofereixen enviament amb compromís social i sostenible (lliure
d’emissions i en bicicleta). Altres, com la llibreria A peu de pàgina, ofereixen l'enviament a domicili a través de Correos. La llibreria Niudelletres també ofereix l’opció d’embolicar per regal i l’enviament gratuït dins la comarca del Vallès Occidental. 

Conscients que el punt fort de les llibreries de proximitat és la capacitat de recomanar de manera personalitzada, a les botigues en línia s'hi poden trobar seccions amb les recomanacions destacades de les llibreteres. Sota el nom “Petites joies” (Sendak), “All time favs” (La Carbonera),
“La memòria recoamana” (La Memòria) o “Remenallibres” (Pebre Negre) trobareu els llibres imprescindibles d'aquestes llibreries i a la pàgina de La Bookman també hi trobareu ressenyes i contacontes. 

Amb tot això, les llibreries independents de petit i mitjà format volen conscienciar la població que un consum local, sostenible, còmode i segur és possible.