La Biblioteca de Roses posa en marxa 'lectura x tothom' amb préstec a domicili i lectura en veu alta

2011-11-30 14:00

“Lectura x tothom” és el projecte de la Biblioteca Municipal de Roses per dur a terme els serveis de préstec a domicili i el servei de lectura en veu alta, dirigit als ciutadans de Roses amb problemes de mobilitat o que de forma temporal no poden accedir personalment a la biblioteca. Les persones interessades a participar com a voluntaris en aquesta proposta poden inscriure’s ja a la mateixa Biblioteca.

La tasca dels lectors voluntaris serà la de seleccionar, comptant amb l’ajut i assessorament del personal bibliotecari, els llibres i material que sol·liciti l’usuari i transportar-lo fins al domicili del mateix o, en els casos que correspongui, al geriàtric del municipi. En els casos que sigui necessari, el voluntari podrà col·laborar també llegint en veu alta a aquells usuaris que ho sol·licitin.

Aquest servei assistencial té per objecte fer un pas més en l’accessibilitat de la biblioteca a tot tipus d’usuaris. Ja no només amb unes instal·lacions i fons adaptats (la Biblioteca ja fa temps que ha incorporat llibres sonors i XL per a invidents), sinó que també oferint serveis més enllà de l’equipament, fent arribar la lectura i la cultura a tota les persones que no poden emprar els serveis habituals.

Amb la intenció de sensibilitzar la ciutadania i buscar la seva implicació en aquesta proposta, l’Ajuntament editarà properament cartells i tríptics informatius, tant per crear la borsa de voluntaris, com per informar als possibles beneficiaris de l’existència del nou servei. A més, per a la indentificació de possibles usuaris, la biblioteca es coordinarà també amb els serveis socials de l’Ajuntament, Creu Roja i Fundació Contra el Càncer.

Tot els fons de la biblioteca rosinca, que actualment ja supera els 50.000 documents (tant en fons bibliogràfic com en d’altres suports), serà susceptible de ser prestat als usuaris amb servei a domicili. També s’elaborarà una enquesta sobre les necessitats especials de les persones amb dificultats visuals, per poder augmentar el fons específic amb l’adquisició de llibres sonors, documents audiovisuals, llibres amb lletra gran (XL) o altres materials pensats per facilitar la lectura.

Les persones interessades a participar en aquest programa lector, ja sigui com a voluntari o usuari del mateix, poden dirigir-se o contactar amb la Biblioteca Municipal.