La Biblioteca de Figueres viurà la Revetlla de Sant Jordi amb un brindis literari amb 40 escriptors

2013-04-21 10:00

El dilluns 22 d'abril la Biblioteca de Figueres s'apunta a la Revetlla de Sant Jordi, una activitat que ve impulsada pel Servei de Biblioteques de Catalunya i s'hi afegeixen nombroses biblioteques, cadascuna amb actes diferenciats, però com a tema central i comú, es proposa la recomanació de llibres de compra per al Dia de Sant Jordi. 

A la Biblioteca de Figueres a les 6 de la tarda se celebrarà l'Hora del conte musicada "Tots a taula" amb el cantant Marc Parrot i la il·lustradora Eva Armisén. Tots a taula és un conte publicat recentment que parla dels hàbits del menjar en els nens. Marc Parrot interpreta les sis cançons del llibre‐disc i l'Eva Armisén reprodueix les il·lustracions en directe. 

A dos quarts de nou es farà un brindis literari, una trobada d’autors locals protagonistes del Sant Jordi 2013 que pretén promocionar les novetats editorials locals aparegudes entre Sant Jordi 2012 i Sant Jordi 2013 així com acostar els autors protagonistes d’aquest Sant Jordi a tots els lectors de la ciutat i, especialment, als usuaris de la Biblioteca. 

Durant l’acte, els autors signaran una làmina que reprodueix la portada dels seus darrers llibres; aquests làmines estan ja exposades als vidres de la Biblioteca perquè els lectors vegin l’oferta local d’aquest Sant Jordi i així persuadir-los de comprar aquestes novetats. Els escriptors també respondran breument una pregunta per tal que puguin “vendre” el seu “producte”. Per finalitzar es brindarà per una diada de Sant Jordi amb molt d’èxit i vendes i fent dues fotos de grup, una amb els autors i l'altra, autors i lectors. Entre els autors confirmats, uns quaranta, hi ha Joan Antoja, Joan Armangué, José Carlos Arroyo, Eusebi Ayensa, Juan José Aznar, Carles Bayés, Ramon Bech, Àngel Burgas, Ramon Bretx, Marciano Cárdaba, Lídia Casademont, Assumpta Estarriol, Joan Ferrerós, Jenar Fèlix, Daniel Ferrer, Mercè Fontclara, David García Algilaga, Pere Gigre, Alfons Gumbau, Juli Gutiérrez Deulofeu, Mariona Masferrer, Anna M. Matas, Genís Matabosch, Jaume Moreno, Inés Padrosa, Gemma Paraire, Jordi Pla, Arnald Plujà, Jordi Puig, Manel Puig, Sebastià Roig, Mercè Saurina, Mariona Seguranyes, Joan Manuel Soldevilla, Josep Taberner, Iván Teruel, Jaume Torrent, Quim Tremoleda, Nil Ventós, Joan Vergés, Neus Fàbregues i Meritxell Planas