La Biblioteca de Figueres va fer més de 192.000 préstecs l'any passat

2010-02-04 14:36

La Biblioteca Carles Fages de Climent, de Figueres, ha presentat la seva memòria 2009, amb augments en el nombre d’usuaris i de préstecs, consolidant-se, un any més, com la líder de les comarques de Girona.
Durant l’any de capitalitat cultural catalana a Figueres, la Biblioteca va estar oberta 296 dies, hi van passar 201.692 persones (12.055 més que l’any
passat), o sigui una mitjana de 680 al dia. El servei de préstec, considerat l’estrella pels seus usuaris, ha realitzat 192.412 préstecs de documents, a una mitjana de 650 al dia. La xifra suposa un increment del 13% respecte l’any anterior: en dos anys l’increment del servei de préstec ha estat del 36%. El fons documental de la Biblioteca ha augmentat el 2009 en 43.397 llibres i 14.430 audiovisuals.

Aquest espectacular augment en la xifra de préstecs es deu a una innovadora mesura plantejada per la Regidoria de Cultura l’abril del 2008: “el préstec sense límits”, o sigui l’eliminació dels tradicionals límits en la quantitat de documents que una persona es podia endur. Des de llavors és el mateix usuari qui decideix quants documents necessita. A hores d’ara la de Figueres és la única biblioteca pública catalana que ha aplicat una mesura similar, i s’ha consolidat com la líder a les comarques de Girona: la Biblioteca Fages de Climent és la que més préstecs realitza de la demarcació.

Les cinc novel·les més deixades han estat els volums de la trilogia “Millennium”, d’Stieg Larsson, dels quals la biblioteca té sis exemplars, tots en llista d’espera. Seguidament, “La muerte de Amalia Sacerdote”, d’Andrea Camilleri; “De qué hablan las mujeres en el baño”, de Jo Barret; “La dama negra”, de Stephen L. Carter; i “El xinès”, de Henning Mankell. La novel·la romàntica i la policial són els dos gèneres literaris preferits del públic figuerenc.

El regidor de Cultura de Figueres, Ciro Llueca, ha valorat molt satisfactòriament el servei “de l’equipament cultural més important de la ciutat
i de la comarca”, tot afegint que “el 2009 l’equip de professionals de la Fages de Climent ha aconseguit una fita inimaginable: superar les pròpies xifres d’usuaris i préstecs, que segueixen liderant el sistema de biblioteques de la demarcació; inaugurar la nova web; mantenir el ritme de sessions de l’hora del conte i dels clubs de lectura; i continuar amb les línies de recerca a partir de la digitalització dels fons antics. El 2010 incorporarem servei de préstec d’ordinadors portàtils i de lectors d’e-books. És una biblioteca sense límits”.