La Biblioteca de Figueres tindrà una coberta fotovoltaica amb 58 panells solars

2020-09-24 13:00

En les properes setmanes començaran les obres d’instal·lació d’una coberta fotovoltaica d’autoconsum a la biblioteca Carles Fages de Climent.

Aquesta instal·lació comptarà amb 58 panells solars de 300 wp cadascun que es col·locaran a la coberta de l’edifici. Es preveu una producció elèctrica aprofitable en el mateix edifici de 21.311 kWh anuals, el que representarà cobrir el 20% del consum energètic de l’edifici.

Cal tenir en compte que la biblioteca Carles Fages de Climent té com a única font energètica l’electricitat. Tant l’enllumenat interior com la climatització és totalment elèctrica.

El cost d’execució d’aquesta instal·lació fotovoltaica és de 28.568,60 € assumits íntegrament per l’Ajuntament de Figueres.

Aquesta serà la tercera instal·lació fotovoltaica municipal. La primera va ser la coberta de la plaça de Catalunya que té una potència instal·lada de 90 kW i està connectada a la xarxa elèctrica, generant uns ingressos anuals de 32.000 €. La segona és la ubicada a l’edifici del Serveis Tècnics municipals que té una potència instal·lada de 20 kW i cobreix un 22% del  consum elèctric de la seu de la Guàrdia Urbana.

Per continuar la implantació d’energies renovables als edificis municipals, s’han encarregat els projectes executius de tres noves cobertes fotovoltaiques d’autoconsum a instal·lar a la piscina coberta, el Centre de Formació Ferran Suñer i el Centre Cívic Joaquim Xirau.

Segons la regidora de sostenibilitat Ester Marcos "instal·larem la coberta fotovoltaica d'autoconsum a la Biblioteca per un doble motiu: l'estalvi energètic en un equipament molt freqüentat on la llum hi té un paper important i pel valor pedagògic que comporta que els qui més usen l'equipament, en aquest cas els estudiants, es conscienciïn d'un consum energètic més net i sostenible".