La Biblioteca de Figueres apropa la lectura digital amb les targetes Seebook

2014-10-22 16:00

Un projecte pilot sorgit de la col·laboració entre el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i la start-up barcelonina Digital Tangible SL, permetrà portar els llibres digitals Seebook de sis autors indies a deu biblioteques públiques catalanes (Biblioteca Fages de Climent (Figueres), Biblioteca Municipal Emília Xargay (Sarrià de Ter), Biblioteca Comtat de Cerdanya (Puigcerdà), Biblioteca Comarcal de Blanes, Biblioteca Jaume Fuster (Gràcia), Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud Lasarte (Eixample), Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra (Sant Andreu), Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall (Sarrià-Sant Gervasi), Biblioteca El Clot -Josep Benet (Sant Martí) i Biblioteca Mestra Maria Antònia (Torredembarra)). 

Amb aquesta iniciativa, ja disponible, la Biblioteca Fages de Climent vol facilitar a l'usuari la transició de la lectura analògica a la digital i avançar-se a la imminent implantació del servei de préstec de llibres digitals a les biblioteques públiques catalanes. Fer-ho amb targetes físiques que incentiven i donen sentit a la visita presencial a la biblioteca és sens dubte un sistema innovador. 

La biblioteca compta amb expositors de 6 llibres digitals Seebook: unes targetes- díptic, mida postal, amb la coberta del llibre, una sinopsi, un codi de descàrrega QR i un codi alfanumèric. Des d’ara i fins el mes de febrer, aquests llibres digitals es podran descarregar gratuïtament, tant en format ePub com en PDF, en qualsevol dispositiu (smartphones, tablets, ordinadors) introduint tan sols una adreça de correu electrònic. La majoria d’ells porten a més a més materials extra vinculats amb la creació del llibre (fotos, documents, capítols descartats...). 

Els autors i obres escollits són Elisenda Solsona, amb els seus microrelats Cirurgies; Jordi Pallarés amb l’antologia narrativa L'animal més dèbil; Ezequiel Teodoro amb el
thriller històric El manuscrito de Avicena; Pep Gómez Arbona amb La força dels anhels, novel·la històrica ambientada a Menorca; Enric H. March amb els relats històrics Retalls de Barcelona; i Daniel J. Martin amb la novel·la del Far West Lágrimas por un muerto.

La Biblioteca de Figueres anima els seus lectors a llegir especialment l’obra La Força dels anhels, de Pep Gómez Arbona, ja que l’escriptor serà a Figueres el dia 18 de novembre per a participar en una tertúlia amb tots els lectors que hagin llegit la seva obra i en la taula rodona sobre l’autoedició i l’edició digital on comptarem amb la presència d’editors, assessors literaris i altres experts del món editorial. 

L’acte, que compta amb la col·laboració de Llibres Low Cost, tindrà lloc de 6 a 8 de la tarda a la sala d’actes de la Biblioteca i pot ser d’interès per a totes aquelles persones que han escrit una obra i no saben com enfocar la publicació del seu manuscrit.